Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brave de Binance Referansçısı Çıktı

Blockchain dünyasının en büyük platformlarından biri haline gelen Brave, borsa referansçısı çıktı.

Brave bundan birkaç gün önce aylık 15 milyon kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Blockchain dünyasının sevilen platformlarından biri olan Brave’in bu başarısı birçok kişi tarafından destek gördü. Fakat birkaç gün öncesine kadar destek gören Brave şimdi tepki görüyor.

Referans Veriyor

Cryptonator adlı bir sosyal medya kullanıcısı birkaç saat önce Brave tarayıcısıyla ilgili ilginç bir gönderi paylaştı. Cryptonator bu paylaşımında Brave’de “Binance” diye bir arama yaptığınızda tarayıcının sizi direkt “Brave’in referans linkiyle” borsaya yönlendirdiğini açıkladı.

Brave tarayıcısının GitHub’daki koduna baktığımızda bunun sadece Binance için geçerli olmadığını görebiliyoruz. Brave’de Coinbase için arama yapan kullanıcılar da borsaya doğrudan Brave’in linkiyle yönlendiriliyorlar.

Brave üzerinden Coinbase’i ziyaret ettiğinizde sizi böyle bir sayfa karşılıyor, Kaynak

Bu arada Bitcoin, BTC, Ethereum, ETH, Litecoin, LTC, Binance Coin ve BNB gibi aramalar yaptığınızda da Binance’e yönlendiriliyorsunuz.

Brave’in GitHub’daki kodu

”Hata Yaptık”

Yukarıdaki görsellerde de görülebileceği üzere Brave kullanıcıları tarayıcıda “Binance” için arama yaptıkları tarayıcı bu aramayı otomatik olarak Binance referans linkiyle dolduruyor. Brave’in bunu kullanıcılara haber vermeden yapması (ki referans linki veriyorsanız bunu linki vermeden önce bildirmek durumundasınız) elbette büyük tepki çekti.

Brave CEO’su Brendan Eich sosyal medyada kısa süre içerisinde adeta linç yemeye başladı ve konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bunun büyük bir “hata” olduğunu kabul eden Eich durumu düzeltmeye çalıştıklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment