Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yatırımcıların Vergi Borçları Belli Oldu

ABD Vergi Dairesi ülkedeki kripto para yatırımcılarından vergi alabilmek için harekete geçti ve bu yatırımcılara bildiri göndermeye başladı.

Vergi Dairesi (IRS) geçtiğimiz ay içerisinde ülkedeki kripto para yatırımcılarını bilgilendirmek için onlara mektuplar göndermiş, bu yatırımcılara vergiler hakkında bazı bilgiler vermişti. Bu seferki mektupların ise biraz daha ciddi olduklarını söylemek gerekiyor.

Vergi Dairesi tarafından gönderilen bu mektuplarda her bir kripto para yatırımcısının ne kadar vergi borcu olduğu yazıyor ve yatırımcılardan bu vergileri ödemeleri bekleniyor.

Vergi Vakti Geldi

The Block tarafından yapılan habere göre ülkedeki kripto para yatırımcıları, kendilerine doğrudan IRS tarafından gönderilen bu mektuplarda devlete ne kadar vergi ödemeleri gerektiğin görebilecekler.

IRS tarafından gönderilen mektuplarda yer alan vergi borcu miktarı her zaman doğru olmayabiliyor. Kendisinin iddia edildiği kadar yüksek bir borcu olamayacağını düşünen yatırımcıların bu mektuplara itiraz etmek için 30 günleri var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment