Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Helal Mi Sorusunu Bu Kez Halk Yanıtladı!

Lider kripto para birimi Bitcoin‘in piyasaya çıkmasının üzerinden 10 yılı aşkın bir süre geçse de, hala bunun ve diğer kripto para birimlerinin kullanımının helal mi yoksa haram mı olduğu kesinlik kazanmamış durumda. Bazı ülkelerde Bitcoin’in helal olduğuna dair fetvalar verilse ve birkaç kripto para birimine ”helal sertifikası” bile çıkartılmış olmasına rağmen, ülkemizde ve dünyanın geri kalanında bu durum çok değişik sonuçlar ortaya çıkarabilmekte.

Ünlü ekonomist Ufuk Tarhan da bu sorunun cevabını takipçilerine sorarak halkın ve yatırımcıların konu hakkında ne düşündüğünü ölçümledi.

Diyanet’in Bitcoin Cevabı

Ankete katılan 299 kişinin yüzde 85’i, Bitcoin’in helal olduğunu savunurken geri kalan yüzde 15 ise bunun haram olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra ankete katılan kullanıcılardan birisi Diyanet’in soru cevap kısmından ilgili bir soruya verdiği cevabı da tweet olarak yayınladı. Diyanet’in ”dijital kripto paraların kullanımının dini hükmü nedir?” sorusuna yanıtı ise ”… belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir.” oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment