Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yazılım Devi SAP’den Uluslararası Ödemelerde USDC Testi

Alman yazılım devi SAP, kullanıcıların uluslararası ödemeler konusunda kolaylık sağlamak için USD Coin (USDC) kullanımını test ediyor.

SAP yakın tarihte resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, mevcut uluslararası ödeme yöntemlerinin pahalı ve yavaş olduğunu belirtti. Şirket bu kapsamda, blockchain teknolojisi ile ödeme zorluklarının aşılabileceğini ifade etti.

SAP, Circle tarafından ihraç edilen USDC ve euro tabanlı stablecoin EUR Coin’i (EUROC) kullanarak uluslararası ödeme kullanımını test ettiğini dile getirdi. Şirket “SAP Digital Currency Hub” adlı uygulamanın henüz test aşamasında olduğunun altını çizerken Ethreum (ETH) ağı üzerinde faaliyet gösterecek uygulamanın mevcut durumda test ağı üzerinde gerçekleştiğini vurguladı.

SAP test uygulaması içerisinde kullanıcıların, “deneme parası” alarak “örnek” faturalar ödeyebileceğini ancak test kapsamında gerçek USDC alamayacaklarını ve gerçek faturaları ödeyemeyeceklerini belirtti.

SAP Ürün Uzmanı Sissi Ruthe, uluslararası ödemelerin beraberinde getirdiği zorlukların küçük ve orta ölçekli işletmeler için SAP Digital Currency Hub ile çözülebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!