Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anonim Trader’dan Binance Destekli TUSD’de Milyon Dolarlık Short Pozisyon

Anonim bir trader, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından desteklenen TUSD’de 4 milyon dolarlık short (kısa) pozisyon aldı.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından desteklenen TrueUSD, Prime Trust cephesinde gerçekleşen itfa ve basım faaliyetlerinin durmasının ardından kısa bir süre boyunca depeg olmuştu. On-chain verilere göre anonim bir trader, TUSD‘ye karşı 4 milyon dolarlık short pozisyon aldı.

Verilere göre trader, merkeziyetsiz kripto kredi platformu Aave V2’yi kullanarak platforma 7,5 milyon dolar teminat yatırdı ve karşılığında 4 milyon TUSD borç aldı. Trader, aldığı borcu USDC’ye çevirerek TUSD üzerinde short pozisyonu oluşturmuş oldu.

TrueUSD haziran ayının başında yaptığı açıklamada, Prime Trust kaynaklı nedenlerle şirket üzerinde gerçekleşen itfa ve basım işlemlerinin durdurulduğunu açıklamıştı. Ancak ihraççı, basım ve itfa operasyonları için farklı kanallara da sahip olduğunu belirterek bu durumun faaliyetlerini engellemeyeceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!