Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yearn Finance (YFI) Artık Bitcoin’den Bile Daha Pahalı

1 ayda değerini yüzde 12,400 oranında arttıran yearn.finance’in kilitlenen toplam değeri 1 milyar doları buldu. DeFi dünyasının yükselen yıldızı YFI coin; bundan yalnızca bir hafta önce 5 bin dolardan işlem görürken şimdi 13 bin dolardan işlem görüyor.

Temmuz ayının ortalarında yearn.finance, merkeziyetsiz finans dünyası olarak tanımlanan DeFi’nin yeni projelerinden biri olarak piyasaya hızlı bir giriş yaptı. yearn.finance ekosistemi, birden fazla DeFi projesinin aynı anda kullanmayı sağlayarak kolayca pasif gelir elde etmeye yarıyor. 1 ay gibi kısa bir sürede kat ettiği yol azımsanamayacak olan yearn.finance kilitlenen toplam değerini (TVL) yaklaşık %12,400 oranında arttırmayı başardı.

Bugün resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla yearn.finance, kilitlenen toplam değerinin 1 milyar doları aştığını duyurdu. yearn.finance ekibi aynı zamanda en çok kazanç elde edilen protokolleri de açıkladı. yUSD 91 milyonla başı çekerken; yUSDC, yTUSD, yDAI ve yUSDT sabitcoinler de onu takip etti.

YFI Coin, Bitcoin’i Geçti

yearn.finance protokolünün governance tokenı (yönetim tokenı) YFI de yaşanan bu gelişmelerden olumlu etkilenmişe benziyor. Yaklaşık olarak 1 ay önce piyasaya sürüldüğünde YFI’nin yönetim altındaki varlık (AUM) miktarı 8 milyon dolardı. En değerli kripto paralar listesinde ilk 50’de bulunan YFI, dün kendi rekorunu kırarak yaklaşık 16 bin dolardan işlem gördü. Piyasaya ilk girdiğinde değeri yaklaşık 31 dolar olan dijital para, bugün ise 14 bin dolar bandından alınıp satılıyor.

Piyasa değeri 428 milyon doları bulan YFI, 2016’dan bu yana bir rekor kırarak birden fazla Bitcoin’le işlem gören ikinci altkoin oldu. YFI’nin şu anki durumuyla tam olarak karşılaştırılamayacak olsa da Bitcoin fiyatını geçen ilk altkoin ise, yaklaşık 4 sene önce bunu başaran ZCASH’ti. ZCASH piyasaya sürüldükten hemen sonra değerini yaklaşık 3200 BTC’ye kadar çıkartmıştı. 2016 yılında Bitcoin fiyatı ortalama olarak 567 dolar bandındaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment