Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yearn.finance (YFI) Fiyatı Yüzde 70 Düştü, Devamı Gelecek mi?

Yearn.finance (YFI) fiyatı yaklaşık 1 ay önce kendi rekoru 44 bin doların üzerine çıktığından bu yana %70’in üzerinde düştü. Yearn.finance fiyatının 14 bin dolara düşeceğini doğru tahmin eden bir trader, YFI için şimdiki hedefin daha da aşağısı olduğunu öne sürüyor. Fakat bazı analistler uzun vadede yearn.finance’tan umutları kesmiş değil.

DeFi coinleri genel olarak zor bir dönemden geçiyor ve neredeyse her biri eylül ayını %50’ye yakın düşüş ile kapattı. Zor durumda görünen DeFi coinlerinden biri de yearn.finance. Yearn.finance (YFI) fiyatı, son 7 günde %45.8 ve son 24 saate %16.8 oranında düştü. Yearn.finance fiyatı bugün erken saatlerde 14 bin dolara kadar sert bir düşüş gösterdi ve gerileme bununla kalmadı. YFI şu an 12 bin 900 dolar sularından işlem görüyor.

YFI %70 Eridi, Sıradaki Hedef 12 Bin Dolar

Twitter’da 60 bine yakın takipçisi bulunan TraderSZ adı ile bilinen trader ve analist, YFI fiyatı için pek de parlak olmayan tahminlerde bulundu. Trader, YFI fiyatının 14 bin dolara doğru yaşayacağı düzeltmeyi tahmin etmişti; şimdi ise YFI için gösterdiği hedef 12 bin dolar suları.

TraderSZ, YFI grafiklerini paylaşarak fiyatın 12 bin dolara doğru bir dalış içinde olduğunu öne sürdü. Tradera göre 12 bin dolar seviyesi YFI için önemli bir destek konumunda bulunuyor. Yearn.finance kendi rekoru olan neredeyse 44 bin dolarlık fiyata ulaşmasının üzerinden henüz 1 ay bile geçmemişken; traderın tahminlerine göre %70’in üzerinde değer kaybetmiş olacak.

yearn-finance-yfi-fiyati-dustu
TraderSZ tarafından paylaşılan YFI/USDT grafiği

“YFI Fiyatını Arttıracak Stratejiler Yok Değil”

YFI fiyatındaki bariz düşüşe rağmen bazı analistler hala uzun vadede YFI için oldukça iyimser. Bazıları yield farming modelindeki verimlerin düşmesi ile projenin de değer kaybettiğini savunsa da, bu görüşü saçma bulanlar da var. Bunlardan biri de Mechanism Capital kurucusu Andrew Kang.

Kang, YFI projesinin değerinin yalnızca şu an ki yield farming faaliyetleri ile sınırlandırılmasını saçma bulduğunu ve bunun, pire için yorgan yakmaktan farksız olduğunu belirtti. Kang, yearn.finance geliştiricilerinin diğer DeFi platformlarına nazaran YFI değerini arttıracak başka stratejileri olduğunu öne sürdü. Andrew Kang attığı tweet ile bu stratejilerden bazılarını da sıraladı:

  • 10x-100x kaldıraçlı kısa DAI
  • Temel/Fon alım-satımı
  • UNI farming
  • BAL farming
  • L1/L2 likidite köprü bağlantısı
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!