Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Araştırma: Alibaba ve IBM, Blockchain Patenti Konusunda Diğerlerini Geride Bıraktı

Blockchain ile ilgili patent başvuruları ve alımları konusunda adeta küresel bir furya başlamış gibi gözükmekte. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, patent konusunda zirveyi Çin ve ABD içerisindeki köklü finansal ve teknolojik kurumlar çekmekte.

Çoğunlukla telif hakları ve fikri mülkiyet konularına odaklanan iPR Daily tarafından Cuma günü yayınlanan araştırmaya göre, Çinli internet devi Alibaba 90 patent başvurusu ile listenin başını çekmekte. Alibaba kripto para birimlerine ve özellikle Bitcoin‘e karşı çok sert bir tutuma sahip olsa da, firma teknoloji konusunda Blockchain’i oldukça sahiplenmiş duruyor.

İkinci sırada ise çoğu kişinin birinci olmasını beklediği Amerikalı teknoloji devi IBM yer alıyor. IBM ve Alibaba arasında sadece 1 patent farkı bulunmakta ve IBM 89 başvuruya sahip. Son aylarda Blockchain ile ilgili patent konusunda bir nebze yavaşladığı görülen Mastercard ise 80 başvuru ile üçüncülüğe oturmuş. Kripto para ile ilgili hesapları direkt olarak dondurması olayları ile gündeme gelen Bank of America  da toplam 53 Blockchain patent başvurusuna sahip.

iPR Daily açıkladığı verilerle ilgili bilgileri, 10 Ağustos tarihi itibariyle Çin, ABD, Avrupa, Japonya, Güney Kore ve Uluslararası Patent Sistemi olarak bilinen World Intellectual Property Organization veri bankalarından aldığını belirtti.

Yani basın saatine göre liderlik sıralaması değişmiş olabilir çünkü IBM ve Alibaba arasında sadece 1 patent farkı bulunmaktaydı.

Küresel açıdan bu denli büyük firmaların Blockchain konusunda sarf ettikleri efor ise gerçekten umut vermekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment