Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Bitcoin Yatırımcıları İçin 5 Tavsiye

Risk alıp kripto para dünyasına girmek korkutucudur. Elinizi tutmak için merkezi bir otorite yoktur ve dijital para birimleri hakkında ki söylentiler ve hikayeler endişe etmenize neden olabilir.

Neyse ki, kripto para topluluğu bu konuda çok yardımcı olmaktadır ve iyi tavsiyelerde bulunmakta sınır tanımamaktadır. Son zamanlarda Forbes’da yayınlanan bir makalede, yazar akılda tutulması gereken en önemli şeyleri yalnızca 5 maddede özetlemektedir.

Bu basit tavsiyelerle ilk Bitcoin işlemi veya ticareti daha az stresli olabilir.

Ödevinizi Yapın

Bitcoin ve diğer dijital para birimleri söz konusu olduğunda, bol miktarda söylenti, başarı öyküleri ve dehşet hikayeleri var. Tam olarak ne yaptığınızı anladığınızdan emin olun ve kaybetmeyi göze aldığınız paradan daha fazla riske girmeyin.

Bitcoin, içinde olmanın heyecan verici olduğu bir dünyadır ancak yalnızca abartılan yorumlar üzerine bu işe girerseniz kendinizi karmaşık ve kafa karıştırıcı bir durumda bulursunuz. Birçok kişi, motorun nasıl çalıştığını bilmemekle pahalı arabalar satın alır ve bu bir sorun değildir, çünkü eğer araba arızalanırsa tamire götürülebilir. Kripto para dünyasında, dünyaya karşı sizsiniz, merkezsiz bir yerdesiniz ve elinizi tutacak hiç kimse yok.

Coinfirm’in CEO’su ve kurucusu Pawel Kuskowski, bu tavsiyede bulundu:

“Ne kadar anlıyorsan, o kadar çok kazanırsın”.

Kazanılması gereken büyük parayla ilgili tahminde bulunmayın, dışarı çıkın ve Bitcoin ve Blockchain’in nasıl çalıştığını öğrenin. Wireline’ın kurucusu ve CEO’su Lucas Geiger, şunları söyledi:

“Bu açık gözükebilir, ancak sanırım yapılan ilk şey Blockchain’i anlamak için harcanılan zaman, bunu çok az insanın yapacağını bildiğim için söylüyorum.Bir Blockchain’in güvenli verileri nasıl depoladığına ilişkin üst düzey bir anlayışa sahip değilseniz, o zaman lale soğanı eşdeğerinde bir yatırım yapıyorsunuz demektir “.

Kripto para ekosistemi ile ilgili en büyük şey orada çok miktarda malzeme ve bilgi olmasıdır. Bir sürü web sitesi ve kaynak, teknolojiyi anlamayı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Bundan da ötesi, yatırım dünyası Bitcoin’i geleneksel yatırımcılara daha uygun hale getirerek işleri kolaylaştırmaya çalışıyor.

Dikkatli olun

Herhangi bir yatırımda risk olacaktır, ancak bu risk Bitcoin’in yeniliği ve aşırı oynaklığı nedeniyle biraz daha büyümüştür. Eliosoff’unda dediği gibi:

“Bu hala yüksek riskli bir alan. Kaybetmeyi göze alamayacağınız parayı yatırmayın!”

Başarı hikayelerini dinledikten sonra Bitcoin’e para yatırıp cesur ve gösterişli olmak insana cazip geliyor, ancak ilk defa yatırım yapacakların dikkatli olması cesaretin en önemli parçasıdır. Bitcoin ile bir gecede milyoner olmak için sabırsızlanmaya gerek yok ve daha başlangıçta yüksek miktarda sermaye batırırsanız çözümden çok sorunla karşılaşırsınız.

Bir seri girişimci olan Marshall Swatt, öneride bulundu:

“Küçük başlayın ve sermayenizin küçük bir bölümüne yatırım yapın”.

Buna ek olarak, Crypto Asset Management Genel Müdürü Tim Enneking’in önerisi de şu şekilde:

“Bitcoin fiyatlarını takip etme, bir giriş noktasına karar ver ve ona sadık kal. Bitcoin ile daima öngörülebilir fiyat eylemi açısından neredeyse her zaman haklısın – senin zamanlaman uygun olmayabilir o yüzden sabırlı ol ve Bitcoin fiyatının sana gelmesini bekle”.

Bitcoin ile gerçekten iyi çalışan bir takım yatırım stratejileri vardır ve en başarılı olanları en temkinli olanlardır.

Her hafta ya da ay aynı saatte aynı miktarda para yatıran ‘Dolar Maliyet Ortalaması’ gibi şeyler, Bitcoin için harika bir stratejidir ve en yüksek seviyelerin yanı sıra en düşük seviyelere de çıkmanıza yardımcı olmaktadır.

Etkili Şekilde Çeşitlendirmek

Yeni dijital para meraklılarının çoğu ilk Bitcoin hakkında bilgi sahibi oluyor ancak dışarıda binlerce kripto para birimi var ve bazıları Bitcoin’den bile daha hızlı büyüyor. Çeşitlendirme akıllıca olur, özellikle de Bitcoin düştüğünde alternatif kripto paraların çoğunun iyi performans göstermesi nedeniyle. Teknik girişimci Oliver Isaacs’ın yazısına göre:

“Değişkenliğe karşı önlem alın ve tüm yumurtalarınızı bir sepete koymayın, borsada ya da FX’de yatırım yapmak gibi, fonlarınızı bir risk yönetimi tekniği olarak çeşitlendirmelisiniz”.

Ünlü hisse senedi toplayıcısı Ronnie Moas, çeşitlendirmeden yanadır. Bir kripto paraya, özellikle de Bitcoin’e kapılmak kolaydır, ancak portföyünüzü korumak önemlidir.

Kripto paraların hepsini Bitcoin’e koymamaları konusunda herkesi uyaran Moas şu sözleri söyledi:

“1000’den fazla isim arasında çeşitlendirme yapmanız gerek. İlk 50’deki isimler üzerine yoğunlaşın”.

Kripto Paraları Borsalardan Uzak Tutun

Kripto para alanında hala devam eden bir sürü siber saldırı ve hırsızlık var bu yüzden önlem almak çok önemli. Bilgisayar korsanlarının hayatını zorlaştırmak çokta zor değil. Borsaları sadece ticaret için kullanın. Bir para birimi satın aldıktan sonra, parayı borsadan uzaklaştırın ve yalnızca sizin denetlediğiniz bir cüzdan (örneğin donanım cüzdanı) içine taşıyın.

Pek çok insan borsada yapılan siber saldırılar yüzünden büyük zarar aldı, en çokta Mt.Gox’da yapılan saldırıda.Ancak son zamanlarda BTC-e ve CEO’larına yapılan suçlamalar sayesinde birçok kişi büyük miktarda para kaybetti.

IComply Investor Services Inc.’in kurucusu ve CEO’su Matthew Unger şunları önerdi:

“Tıpkı cüzdanınızda ya da banka hesabınızda biriktirdiğiniz para ve belki de kasadaki değerli eşyalarınız gibi, dijital para birimlerini de aynı şekilde yönetmeniz gerekiyor.”

Çılgınca Bir Yolculuk İçin Hazır Olun

Bitcoin, değişkenliği yüzünden çokça tanınmış durumda ve birçok geleneksel yatırımcı bu nedenden dolayı yatırım yapmaya korkmakta. Bitcoin fiyatında büyük bir düşüş kalıcı bir felakete neden olmaz, ancak durum düzelmiyorsa kendinizi bu işe adamak zor.

Çeşitlendirme, bu konuda yardımcı olmak için mükemmel bir strateji, ancak bir takım düşünce ve çaba gerektirir. Tabii ki, en meşhur (ve şu ana kadar başarılı olan) Bitcoin stratejisi, piyasalarda ne kadar değişkenlik olursa olsun, yatırımınızı elinizde tutmaktır.

Ayrıca piyasada gözlem yapmamanız, endişelerinizden uzak durmanıza ve piyasadaki değişkenliği özlemenize yardımcı olabileceği gibi satın alabilir ve unutabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment