Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Kripto Para Dolandırıcılığı, Ethereum Yatırımcılarını Hedef Alıyor

Kripto para dolandırıcılarının uğrak yeri olan YouTube üzerinde yeni bir dolandırıcılık yapısı tespit edildi. Dolandırıcıların bu hafta yayınladıkları videolarda Ethereum kurucu ortaklarından Vitalik Buterin’in ve Gemini kripto para borsasının kurucuları Tyler ile Cameron Winklevoss kardeşlerin olduğu görüldü.

Dolandırıcılar daha önce yayınlanan videoları ve etkinlik görüntü kayıtlarını alarak bunları canlı yayın gibi lanse ediyorlar. Açılan ve çok fazla takipçisi olan kanalların isimleri de dolandırmak istedikleri topluluğa özel bir şekilde değiştiriliyor.

Hedef Ethereum Yatırımcıları

Örnek vermek gerekirse dolandırıcılar eğer Ethereum topluluğunu hedef aldıysa kanalın adı da Ethereum ile ilgili oluyor. Dolandırıcıların bu canlı yayınlardaki temel yöntemi ise giveaway olarak biliniyor. Kullanıcılardan küçük miktarlarda Ethereum veya kripto para bağışı isteyen sahtekarlar, bunun iki katını vermeyi vaat etmekte.

YouTube üzerinde neredeyse 1 haftadır aktif olan iki kanalda temel olarak Ethereum ve Bitcoin yatırımcıları hedef alındı. Etkinlik görüntülerinin ise 2020 yılının Mart ayında gerçekleştirilen Londra konferansından alındığı görülüyor.

Daha önce Ripple şirketinin ve XRP yatırımcılarının başı da bu dolandırıcılık yapısı ile belaya girmişti. Ripple, bunların önünü almak için YouTube’u dava etti ve dava hala devam etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment