Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Ponzi Yapısının Kurucusu Her Şeyi İtiraf Etti

BitClub Network olarak bilinen ve tarihin en büyük Bitcoin ponzi yapılarından birisi olarak tarihe geçen dolandırıcılığın arkasındaki isimlerden Silviu Catalin Balaci, suçunu itiraf etti. Balaci ve ekibi 722 milyon dolar değerinde Bitcoin vurgunu yapmış ve kayıplara karışmıştı.

ABD’de devam eden yargılanmasında konuşan Balacci, e-dolandırıcılığın yanı sıra BitClub Network bünyesinde lisanssız menkul kıymet satışı yaptığını da belirtti. Geçtiğimiz senenin Aralık ayında yaşanan 35 yaşındaki programcının beş yıl hapis cezası ve 250.000 dolarlık para cezası ile karşı karşıya olduğu biliniyor.

Salak Bitcoin Yatırımcılarını Hedef Aldık

Blalacci konu hakkında yaptığı açıklamada BitClub Network yapısına gelen yatırımcıların “salak yatırımcı” olması gerektiğini düşündüklerini ve bunları “koyun” olarak tanımladıklarını belirtti. Bu modeli salakların sırtından para kazanmak adına kurduklarını belirten Balacci, gerçekten de bunu başardı ve milyonlarca dolarlık vurgun yaptı.

BitClub’ın kurucularından olan Russ Medlin de geçtiğimiz tarihlerde Endonezya içerisinde yakalanmıştı. Altı aylık kovalamaca sonrasında cinsel saldırı ile ilgili bir olaydan yakalanan Medlin’in BitClub bağlantısı sonradan anlaşılmıştı.

Aslında birçok Bitcoin ponzi yapısı temel olarak piyasadan habersiz ve az bilgiye sahip kişiler sayesinde kuruluyor. Gerçek olamayacak kadar güzel vaatlerde bulunan dolandırıcılar ilk aylarda bunu karşılayıp güven oluşturuyorlar. Bunun devamında ise ciddi bir para ile ortadan kaybolan dolandırıcılar, onlarca ve belki de yüzlerce dolandırıcılık örneğine rağmen hala başarılı olmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment