Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Kripto Trendi ABD Başkanlık Seçimleri Coinleri Mi? TRUMP Coin 1 Günde Yüzde 50 Arttı: Alternatif Coinler Hangileri?

ABD gündemi Başkanlık Seçimi yarışı ile meşgul olurken tüm gözler Donald Trump ve Joe Biden’in kampanyalarına odaklanmış durumda. Seçimle ilgili haberler hem ülke hem de dünya çapında büyük merak uyandırırken bazı kripto meraklıları bu rekabetten faydalanmayı ümit ediyor.

Donald Trump’ın önceki seçim kampanyasında kullandığı Make America Great Again sloganından ilham alarak geliştirilen TRUMP (MAGA) coin, son zamanlardaki performansı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Piyasaya sürüldüğünden bu yana CoinMarketCap verilerine göre yüzde 30 binden fazla artan TRUMP coin, zaman zaman günlük bazda yüzde 50 gibi ciddi oranlarda artarak yatırımcısına kar getiriyor.

TRUMP coin bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 5,12 dolardan işlem görüyor. Son 1 aylık performansta görülen yüzde 16 civarındaki düşüş, yatırımcılar için yeniden alım fırsatı yaratıyor. Son 24 saat içerisindeki artışı yüzde 30’a denk gelen TRUMP coin, trend meme coin projeleri arasına giriyor. 

TRUMP coin, CoinGecko’nun hazırladığı “PolitiFi” temalı coinler listesinde en yüksek piyasa değerine sahip olarak birinci sırada konumlanıyor. 241 milyon dolar üzerindeki piyasa değeri ile liste başını çeken TRUMP coin, önde gelen kripto para borsalarından olan LBANK’ta da listelenmeyi bekliyor. 

Politik olaylara endeksli bir şekilde fiyat hareketi yaşayan kripto para birimleri arasında ilk sıradaki TRUMP coin, ABD Başkanlık Seçimi yaklaştıkça gündeme göre şekillenecek gibi görünüyor. Başkan Biden ile eski Başkan Trump arasındaki çekişmenin, TRUMP coin gibi tokenler üzerinde etkili olması bekleniyor. 

Yüzde 30 binden fazla artarak ilk yatırımcılarına ciddi kazanç getiren TRUMP benzeri meme coin arayışı devam ediyor. Kripto para yatırımcılarının radarına takılan projeler arasında, Dogecoin yükseltmesi olarak konumlanan DOGE20 ve Solana tabanlı Slothana öne çıkıyor. 

DOGE20 Ön Satışında Son Günler

En popüler ve ilk meme coin projesi olan Dogecoin ve Ethereum blok zincirinin ERC-20 protokolünden ilham alan Dogecoin20 token satın almak isteyen yatırımcı sayısı giderek artıyor. DOGE20 sembolü ile karşımıza çıkan Ethereum tabanlı proje, ön satışta topladığı 10 milyon doları aşan fon ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Çevre dostu bir coin olmayı amaçlayan ve bu sebeple Ethereum blok zincirinde inşa edilerek DOGE’den daha verimli olan DOGE20, madencilik kurulumu gerektirmeyen Proof of Stake yani Hisse İspatı mekanizması ile çalışıyor. 

Ön satış etkinliği büyük ilgi gören proje, borsa listelemeleri öncesinde bonus aşaması ile yatırımcılarla buluşuyor. DOGE20 ekibi, token talebi ve DEX lansmanı için 4 Nisan gibi manidar bir günü seçiyor. Uluslararası DOGE Günü olarak bilinen bu tarihte yapılacak lansmanın, DOGE20’nin fiyatını olumlu etkileyeceği ve hatta bir rallinin söz konusu olabileceği düşünülüyor. 

Yatırımcılar, listeleme öncesindeki son fırsat olan bonus aşamasında, 0,00022 dolar karşılığında Dogecoin20 token satın alma imkanı buluyor. Listeleme sonrasındaki volatiliteden kurtulmak isteyen kripto meraklıları, sabit fiyatlardan projeye dahil olabiliyor. 

Staking mekanizması ile pasif gelir elde etme imkanı da sunan DOGE20, ETH, USDT, BNB ve kart işlemleri ile satın alınabiliyor. Proje ekibi meme coin meraklılarını, sıradaki Dogecoin olma potansiyeli taşıyan DOGE20 ön satışına davet ediyor.

SLOTH Coin 6 Milyon Dolara Dayandı

Meme coin projeleri arasında son dönemlerde dikkat çeken özellikler arasında Solana ağı ve bağış stratejisi yer alıyor. BOME ve SLERF gibi tokenlerin ralli yaparak yatırımcılarını zengin etmesinin ardından artan bağış odaklı projeler, değişik bir mekanizma ile ilerliyor. 

Solana blok zinciri üzerinde inşa edilen bir meme coin olan SLOTH coin, tam olarak bu özellikleri taşıyor. Yatırımcıların bir kripto adresine SOL göndererek dahil olabildiği proje, 5,5 milyon doları aşan fonları ile dikkat çekiyor. 

Yatırımcılar, Slothana coin satın almak istediğinde aşamalı bir fiyat politikasıyla karşılaşmıyor. Proje sayfasına göre belirlenen kripto adresine 1 SOL göndermek yeterli oluyor. 1 SOL karşılığında yatırımcılar 10 bin SLOTH coin satın alabiliyor. Ödeme sonrası yatırımcıların, yalnızca gerçekleşecek airdrop dağıtımını beklemesi gerekiyor. 

Yakın zamanda ön satışa giren projenin topluluğu ve toplanan fonlar oldukça hızlı ilerliyor. 1 haftada 8 bin takipçiye doğru giden X hesabı, projenin gidişatı ile ilgili verileri yatırımcılara sağlıyor. 

Proje ekibi, SLOTH coin ile 9-5 çalışmaktan sıkılan ve zengin olmak isteyen ofis tembellerini hedefliyor. Kendisine tembelhayvan figürünü seçen proje ekibi, borsa listelemeleri konusu da dahil olmak üzere pek çok kararı topluluk ile birlikte alıyor. 

Bir kripto para biriminin viral olması ve ralli yapması için topluluğun ne denli önemli olduğunu bilen ekibin, DEX listelemesinin ilk gününde rekor kıran SMOG ekibi ile bağlantısı olduğu dedikoduları dolaşıyor. 

Yatırımcılar, Phantom gibi bir kripto cüzdan aracılığıyla belirlenen adrese SOL göndererek ön satışa katılabiliyor. Proje ekibi, SOL gönderimi için bir CEX kullanılmaması konusunda potansiyel katılımcıları uyarıyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!