Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Zelanda Kripto Para Dolandırıcıların Yeni Adresi Oldu

Kripto para dolandırıcıları sektörün kan kaybetmesine rağmen tam aksine yükselmeye ve artmaya devam etmekte. Singapur‘dan Türkiye‘ye, ABD’den İran‘a kadar neredeyse her ülkede var olan bu sorun, zaman zaman mavi tikli Twitter hesaplarının hacklenmesini, zaman zaman ise halk tarafından çok fazla tanınan kişilerin sahte reklamlarında kullanılmasını konu almakta.

Kripto para dolandırıcılarının bu seferki hedefi ise Yeni Zelanda içerisinde oldukça tanınan bir yüz oldu. Televizyon sunucusu olayın farkına vardıktan sonra çeşitli açıklamalarda bulundu. Television New Zealand (TVNZ) kaynağının aktardığı habere göre, başka bir oldukça tanınan isim daha kripto para dolandırıcılarının kurbanı oldu. Daniel Faitaua isimli sunucu, ‘hayali olarak yaptığı’ bir röportaja göre, bir kripto para birimi reklamını yaparken kendinden söz edildiğini gördü.

Sahtekarlığın farkına varan Faitaua, Yeni Zelanda halkına seslenerek şunları ifade etti:

”Bir saniye için durmanızı istiyorum. Neredeyseniz, sadece durun. Bir kaç internet sayfası Breakfast isimli bir programın, röportaj için genç bir Bitcoin yatırımcısını konuk ettiğini söylemekteydi. Orada belirtilenlere göre, bu yatırımcı benim kripto para birimlerine yatırım yapıp, çok fazla kazanç elde ettiğimi iddia etmekte. Aslına bakarsanız bu bir yalan. Bu yalan haber ve buna ne derseniz deyin, bu gerçek değil. Bu bir sahtekarlık. Yaptığımızı söyledikleri röportajı asla yapmadık, Bitcoin’e asla yatırım yapmadım ve bu nedenle söyledikleri kazanca da sahip değilim.”

Söz konusu sahtekarların bu yolla ne kadar para kazandığı veya kazanıp kazanmadığı ise hala bilinmezliğini korumakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment