Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gazprombank İsviçre, 2019 Yılında Kripto Para Hizmetlerini Piyasaya Sürecek

6 Aralık tarihinde yapılan basın açıklamasına göre, İsviçre’nin önde gelen bankalarından birisi olan Gazprombank, yakın zamanda fintech startup firması Avaloq ve kripto para firması Metaco ile bir ortaklık imzaladı.

Fintech şirketi Avaloq ve kripto para emanet hizmeti Metaco, yönetimi altında 3.12 milyar dolara sahip olan Gazprombank ile yaptıkları ortaklık gereğince, ”entegre edilmiş kripto varlıkları çözümünü,” bankalara ve varlık yöneticilerine sunmayı hedefliyor.

Sistem temel olarak ”kripto para birimlerinin de bulunduğu bütün varlık sınıfları boyunca, müşteri portföylerinin yönetilmesini” kapsamakta. Yapılan basın açıklamasında bunun banka ile olan daha önceki ilişkilerin son hali olduğu ve hizmetin artık hazır olduğu belirtildi.

”Zaten Avaloq’un müşterisi olan Gazprombank (İsviçre), 2019 yılının ortalarında kendi müşterilerine bir tür kripto para birimi hizmeti sunmayı hedefliyor.”

Sistemin uygulanması kripto para birimleri ile yapılan işlemlerin daha ‘basit’ hale getirilmesini hedeflemekte. Sistemin piyasaya sürülmesinden sonra, müşterilerin ”herhangi bir kripto para cüzdanı veya özel anahtar yönetimi olmadan”, istedikleri gibi kripto para birimi alıp satabilecekleri vurgulanmakta.

Gazprombank’ın kendi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, banka %100 Rusya hükümetine ait bir kurum olup, bunun İsviçre şubesi ülkenin regülatörü FINMA tarafından denetlenmekte. FINMA özellikle son dönemde kripto para ve blockchain yanlısı hareketleri ile çok fazla gündeme gelmeye başladı.

Bunun yanı sıra 2019 yılı şimdiden Bakkt, Fidelity, Bitcoin ETF‘si gibi bir çok haberin beklentileri ile doldu ve yılın hareketli geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment