Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Zelanda’nın Finansal Regülatörü, Üç Kripto Para Platformuna Karşı Uyardı!

Yeni Zelanda’nın finansal regülatörü FMA, 2018 yılında kendi vatandaşlarını ve küresel çaptaki kripto para yatırımcılarını korumak için çok sayıda uyarı yaptı ve hala olası dolandırıcılık şemalarına karşı insanları uyarmaya devam ediyor. 12 Aralık tarihinde FMA tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, regülatör gözüne şüpheli olarak kestirdiği üç kripto para platformuna karşı temkinli olma çağrısında bulundu.

Kara listeye eklenen kripto para platformlarından ikisi, OneLife Network ve bununla ilişkili olduğu bilinen OneCoin Limited platformları oldu. Regülatörden yapılan açıklamaya göre, bu iki platform ”bir sahtekarlığın özelliklerini taşımakta” ve gerçek olamayacak kadar yüksek getiri vaat etmekte. FMA bunun yanı sıra söz konusu firmaların Yeni Zelanda içerisinde reklam girişimleri başlattığını ve ülkenin finansal hizmet yasalarını da çiğnediğini aktardı.

Bitcoin Revolution Limited isimli bir başka kripto para şirketi de dolandırıcılık ile suçlanmakta. Söz konusu kripto para platformu, kendi internet sayfasında ”saat başına 1.000 dolar veya daha fazlasını kazanın” gibi ifadeler kullanmakta.

FMA geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı duyuruyu da hatırlattı ve Bitcoin Revolution Limited’in ülkenin eski başbakanları ve maliye bakanlarının da Bitcoin’e yatırım yapmakta olduğu şeklinde sahte reklam yaptığını ifade etti. Geçtiğimiz 2017 yılının sonlarında, boğa piyasasının geldiği vakitlerde, Yeni Zelanda’nın başbakanı Sir John Key’in 300 milyon dolarlık BTC yatırımı yaptığı söylentileri gezinmeye başlamıştı. Ancak tabii ki daha sonra yetkili isim bunu birinci ağızdan yalanladı ve Bitcoin ile işi olmadığını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment