Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Kripto Para Sektöründeki Yanlış Bilgilendirmelerin Önüne, ‘Makale Bankası’ İle Geçecek

Piyasa hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olarak görülen Binance, kripto para kullanıcıları için yeni bir girişime imza attı. Kripto para piyasasının en büyük sıkıntılarından birisi de, sosyal medyada ve sektörde dolaşan yanlış bilgiler ve insanları yanlış yönlendirmeler.

Binance, 12 Aralık tarihinde yaptığı bir basın açıklamasında, ”yanlış” ve buna benzer bilgilerle savaşmak için 500’e yakın eğitici makalenin yer aldığı bir ‘makale bankası’ oluşturduğunu aktardı. Yapılan açıklamada da belirtildiği üzre, söz konusu makale bankası tamı tamına 15 dili destekleyecek. Makaleler geçtiğimiz Ağustos ayında açıklanan ve Binance’in eğitsel departmanı olarak da bilinen Binance Academy adı altında saklanacak ve yürütülecek.

Binance yetkililerinden Ted Lin, konu hakkında şunları ifade etti:

”Yanlış bilgi inanılmaz hızlı ilerliyor. İnsanlar sıklıkla ya yanlış ya da yanıltıcı bilgileri aktarabiliyor. Binance Academy ile bizim hedefimiz kaliteli, tarafsız ve eğitici bilgiye sahip tamamen nötr bir platform oluşturmak.”

Tam olarak hangi konuların yer alacağı hakkında henüz net bir açıklama olmamasına rağmen, blockchain, menkul kıymetler, ekonomi ve Lin’in aktardığına göre ”faydalı bilgiler ve rehberler” olacağı tahmin edilmekte.

Binance geçtiğimiz tarihlerde de hacim konusunda lider stabil koin Tether konusunda benzer bir sorun yaşamıştı ve firma adına yayınlanan asılsız haberlerde, Tether’in liste dışı bırakılacağı vurgulanmış ve bu Tether kullanıcıları arasında paniğe yol açmıştı. Bunun yanı sıra Binance, insanlara genel olarak blockchain teknolojisi hakkında da doğru bilgi aktarmak istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment