Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, Afrika Bölgesinde Tarım İçin Blockchain Teknolojisini Deneyecek

Dağıtık defter teknolojileri, sadece kripto para birimleri veye küresel tedarik zinciri, sigorta sektörü gibi alanlarda değil, gelişmemiş veya gelişmekte olan Afrika gibi bölgelerde tarıma ve zirai sektöre yardım için de kullanım olanağına sahip.

ABD’li teknoloji devi IBM‘nin geçtiğimiz Salı günü yaptığı bir açıklamaya göre, firma şirketin müşteri tabanını geleneksel bilgisayar donanım ve yazılım piyasasının dışına genişletmek istiyor. Bunun için ilk hedef ise Afrika ve ziraat oldu. Nijerya’nın tarımsal startup firması Hello Tractor ile ortaklık imzalayan IBM, blockchain teknolojisini ekin ve mahsul yönetim için kullanmayı deneyecek.

ABD’li firma Digital Wallet isimli blockchain tabanlı bir uygulama geliştirecek ve bununla Sahara bölgesindeki çiftçilerin hasat sonrası ortaya çıkan kayıplarının azaltılmasını sağlayacak. Blockchain tabanlı çözümler çiftçilerin hava durumu şartları, gübreler, toprağı işleme ile ilgili bilgileri öğrenmesini sağlayarak, onların çok fazla zarar etmesinin önüne geçebilir.

Sistem bunun yanı sıra blockchain teknolojisinin yardımıyla, çiftçilerin ürünlerine belirli bir değer biçerek onlara kredi skoru da verecek. Söz konusu değer hesaplama konusunda sadece blockchain değil, makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojilerinden de faydalanacağı belirtildi. Blockchain teknolojisi bütün çiftçilerin etkinliğini aynı anda izleyebilir ve bu sayede bankalar ile diğer finansal kurumlara bunların hakkında bilgiyi anlık olarak aktarabilir.

IBM ya da Hello Tractor, söz konusu girişimin herhangi bir Afrika bankasından destek alıp almadığını ise açıklamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment