Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Beklenen Vadeli İşlemlerine Onay Çıkmayacak Mı?

Ethereum kripto para topluluğu üyeleri, uzun süredir aynı kripto para topluluğunun Bitcoin ETF’sini beklediği gibi, Ether vadeli işlemlerini beklemekteydi. Kasım ayından beri belki de senenin en kötü dönemine giriş yapmış olan Ethereum, o tarihten bu yana yaklaşan hard fork haberi dışında neredeyse hep kötü haber aldı ve kötü haberler bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.

ABD’nin önde gelen regülatörlerinden olan CFTC, yaptığı açıklamada hala Ethereum ile ilgili çeşitli sorunların olduğunu belirtti. Emtia Vadeli İşlem Komisyonu, Ethereum hakkında daha fazla bilgi edinmek için kamuya yardım talebinde bulunarak, aslında konu hakkında belirli endişelerinin ve sıkıntılarının olduğunu da ortaya çıkarmış oldu.

Ethereum geçtiğimiz seneden beri ara ara menkul kıymet ilan edilebilme tehlikesi ile karşı karşıya kalmış olmasına rağmen, SEC geçtiğimiz Haziran ayında bunun kesinlikle bir menkul kıymet olmadığını açıklamıştı. ABD’nin bir regülatörü SEC, Ethereum konusunda ikna olmuş gözükse de, vadeli işlemlerden asıl sorumlu olan regülatör CFTC hala ek bilgiye ihtiyaç duymakta.

Bunun yanı sıra SEC tarafından açıklamayı yapan kişi olarak da bilinen kurumsal finans sorumlusu William Hinman, CFTC’den aynı şekilde onay almamıştı. CFTC, menkul kıymet konusunda yapılan açıklamanın, Hinman’ın ”kişisel görüşü” olduğunu ve bunun kurum veya temsilciler adına bir anlam teşkil etmediğini vurguladı.

Yani görünüşe göre ABD içerisinde olası bir Ethereum tabanlı vadeli işlem piyasası, bir süre daha beklemek zorunda kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment