Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yerli Yatırım Şirketi Esas Ventures Bitcoin Aldı

Yerli yatırım şirketi Esas Ventures, 6 bin 500 dolardan Bitcoin aldıklarını açıkladı. Şirket CEO’su Fethi Sabancı Kamışlı, konuyla ilgili Twitter’da yapmış olduğu açıklamada “Teknolojiye daha fazla yatırım yapılmalı” mesajını verdi.

Şevket Sabancı’nın da destek vermiş olduğu yatırım şirketi Esas Ventures, Bitcoin aldığını duyurarak gündeme geldi. Şirket CEO’su Fethi Sabancı Kamışlı, Twitter’da yaptığı açıklamada 6 bin 500 dolardan Bitcoin aldıklarını söyledi. Aynı zamanda CEO, bu yıl içinde şirket portföyünün %80’inin pandemiden pozitif yönde etkilendiğini ifade etti. Ardından ABD, Meksika ve Kolombiya’ya 5 yeni yatırım yaptıklarını ifade eden CEO, şu mesajı verdi:

“2020’den çıkan net mesaj: Teknolojiye daha fazla yatırım yap… Herkese iyi seneler diliyorum!”

Bitcoin alacak ilk Türk şirketinin hangisi olacağı merak ediliyordu

Geçtiğimiz ay Messari, Bitcoin almış olan şirketleri listeledi ve BitterKoin de bu listeye atıfta bulunarak “Borsa İstanbul’da işlem gören hangi halka açık şirket ilk olaral bitcoin’i rezervlerine ekleyecek? Tahmini olan var mı? Piyasa değerlerini arttırmak için harika bir fırsat olabilir 🙂” diye sordu. Esas Ventures’tan gelen haberle birlikte sorusunu güncelleyen BitterKoin, şunları yazdı:

bitcoin-yatırım
Esas Ventures nedir?

Esas Ventures, Türkiye’nin en büyük aile yatırım şirketlerinden biri olan Esas Holding’in bir kolu olarak faaliyet göstermektedir. Sabancı Holding’in kurucu üyelerinden Şevket Sabancı’nın aile üyeleri tarafından desteklendiği belirtilmektedir. Web sitelerinde yer alan bilgilere göre, şirketin İstanbul ve Londra’da ofisleri bulunmakla birlikte küresel çapta bulunan erken aşamadaki şirketlere yatırım yaptığı ifade ediliyor.

Şirket portföyünde mPharma, Deel, Sokowatch gibi birçok alana ait küresel şirketler bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!