Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: 2021’de Büyük Projeler Gelecek

Kripto para sektörünün en önemli borsalarından biri olarak görülen Binance, 2021 yılında önemli projeler için çalıştıklarını açıkladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) Twitter’dan paylaştığı gönderi ile borsa kullanıcılarını heyecanlandırdı.

Sektör liderleri arasında gösterilen kripto para borsası Binance, 2021 yılına dair platform için umut verici bir açıklamada bulundu. Borsa CEO’su Changpeng Zhao attığı tweet ile Binance için 2021 yılının hareketli geçeceğinin sinyallerini verdi. Kripto para camiasında daha çok bilinen ismi ile CZ, 2021 için çok heyecanlı olduğunu ve bu yıl birden fazla yeni ve büyük ürün çıkarmaya hazırlandıklarını duyurdu. CZ, bu projeler için çalışmaların çoktan başladığını da belirtti.

Binance bu ay neler yaptı?

Binance kullanıcıları için 2021 yılı kapsamında müjdeli haberle kapıdayken borsa 2020 yılının son ayında da kripto para sektörüne damga vuran projeler duyurdu. Binance tarafından aralık ayında desteklenen projeler ve  yapılan yeniliklerden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Polkadot ekosistemine 10 milyon dolarlık destek 

Binance, 300’den fazla projeyi barındıran Polkadot ekosistemindeki projeleri desteklemek amacıyla 10 milyon dolarlık fon yardımı yaptığını açıkladı. Merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasına olan inançlarını ve desteklerini göstermek istediklerini belirten borsa, Binance Launchpool kapsamında ekosistemdeki tokenlara da yardım edeceklerini belirtti. Binance borsası bu adımın ilk aşaması olarak Binance Launchpool kapsamında Reef Finance (REEF) için stake işlemlerini başlattı. Binance, 29 Aralık itibarıyla REEF tokenı Innovation Zone kapsamında listeleyeceğini de duyurdu.

Spor camiası ve kripto para dünyasını buluşturma çabaları

Binance ve Chiliz, aralık ayının ortasında stratejik ortaklıklarını duyurdu. Erken dönemlerinden beri Chiliz’e destek verdiğini açıklayan Binance, bu iş birliğini uzun vadeye taşımak istediğini açıkladı. Bu kapsamda Binance ay boyunca Chiliz tarafından piyasaya sürülen 5 yeni taraftar tokenı listeledi. Bunlar, Paris Saint-Germain (PSG), Juventus (JUV), OG, Atlético de Madrid (ATM) ve AS Roma (ROMA) olarak açıkladı. Bu hamle, taraftar tokenları ve NFT’ler ile spor-eğlence camiası ve kripto para dünyasının buluşması olarak yorumlandı; kripto para sektörünün ana akım seviyesine gelmesi için önemli bir adım olarak görüldü.

Binance Smart Chain ve PARSIQ entegrasyonu 

Binance, PARSIQ platformu ile entegre işlemini başarıyla tamamladı. Binance Smart Chain ve cross-chain etkinlikler için çözüm sunan PARSIQ ağı ile bir birleşme sergiledi. PARSIQ platformunun Binance Smart Chain’e entegre edilmesi ile blockchain geliştiricilerinin geliştirme kaynaklarından tasarruf etmek, alt yapı maliyetlerini azaltmak ve birçok başka sorunu çözmek gibi faktörlerde projeden yararlanabileceği duyuruldu.

Binance Coin (BNB) ne durumda?

Binance platformu hem yeni ortaklıklar ve projeler duyuruken, borsanın kendi kripto parası olan Binance Coin (BNB) istikrarını sürdürüyor. Aralık ayının ortasında bir gerileme yaşayan BNB, ayın son 10 gününde yeniden bir yükseliş trendi gösterdi. Son 24 saatte %10’dan fazla yükseliş gösteren BNB fiyatını 35 doların üzerine çıkarmayı başardı.

Binance Coin, bir süre önce bu yeri kaybetse de şu an piyasa değeri sıralamasında ilk 10’daki konumunu koruyor ve 8. sırada oturuyor. BNB için piyasa değeri 5.3 milyar dolara işaret ederken, günlük ticaret hacmi ise 825 milyon doların üzerinde seyrediyor.

binance-projeler
BNB için son 30 günlük fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!