Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yetkili: ‘İngiltere’deki Kripto Para Düzenlemeleri Geri Tepebilir’

Birleşik Krallık‘taki uzmanlara göre şu anda oldukça karmaşık durumda olan kripto para sektörürünü düzenlemek için atılacak adımlar, olumsuz bir şekilde geri tepebilir.

İngiliz İş Federasyonu Otoritesi’nin üst düzey yöneticilerinden olan Patrick Curry, kripto paralara ilişkin olumsuz düzenlemeler getirilmesi durumunda kripto para borsalarının ülkeyi terk edebileceklerini ve bu durumun yerel ekonomi için pek iyi olmayacağını düşünüyor.
Bunun yanı sıra BBFA, Baker Botts, Novum Insights ve kripto para borsalarından TodaQ tarafından yürütülen ortak bir çalışmanın sonucunda şu fark edildi: Kripto para piyasasını kötü bir şekilde düzenlemek, hiç düzenlememekten daha kötü.

İngiltere’deki Düzenlemeler

Birleşik Krallık’taki bir grup yetkili, kripto para sektörünü düzenlemek istiyor ve bu alanda çeşitli araştırmalar yönetiyor. Bu yönki adımların şu ana dek başlıca Hazine Bakanlığı’ndan geldiğini söyleyebiliriz.

Patrick Curry’ye göre kripto para sektörü hala çok yeni sayılabilecek bir yapıya sahip ve bu yüzden düzenleme yaparken olabildiğince dikkatli olmak gerekiyor. Kripto para gibi teknolojilerin birden fazla alanda kullanılabildiklerini söyleyen Curry, şunu vurguluyor:

“Bu teknolojiyi hala keşfetmeye devam ediyoruz ve bu teknolojiler birbirinden farklı amaçlar için kullanılıyorlar. Kripto para sektörüne getirilecek düzenlemelerin, öngörülemeyen sonuçlar doğurmasından korkuyorum.”

Baker Botts’un önde gelen isimlerinden olan Neil Foster’a göre de kripto para sektörüne getirilecek düzenlemelerin çok fazla ‘genelleyici’ olmaması gerekiyor. Hatta Foster’a göre bu alanda hazırlanacak düzenlemeler, olabildiğince spesifik bir boyutta hazırlanmalı.

Birleşik Krallık’taki yetkililer kripto para sektörüyle ilgili araştırmalarını sürdürüyor olsalar da henüz çok somut bir adım atıldığını söyleyemiyoruz. Ancak yetkililerin, özellikle son birkaç aydır çok daha hızlı hareket ettiklerini görebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment