Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’daki SEC, Dokuz Farklı Kripto Para Projesi Hakkında Uyarı Yaptı

Tayland‘daki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), yasal olarak onaylanmamış dokuz farklı token ve ICO projesi hakkında uyarıda bulundu. Bu projeler şu ana dek hiçbir otoriteden yetki almadıkları gibi ülkedeki mevcut standartlara da uyum sağlamıyorlar.

SEC’den Uyarı

Tayland’daki SEC, Cuma günü yayınladığı bir bildiride vatandaşları dokuz farklı proje hakkında uyardı.

SEC ayrıca aralarında beş tokenın, dört adet de ICO’nun bulunduğu bu projelerin sosyal medya üzerinden tanıtıldıklarını ve reklam kampanyaları düzenlediklerini fark etti. SEC’nin uyarıda bulunduğu tokenlar: Orientum coin, Onecoin, OFC coin, Tripxchain coin ve TUC coin; ICO’lar ise: G2S Expert, Singhcom Enterprise, Adventure Hostel Bangkok ve Kidstocurrency.

SEC’nin vatandaşları uyarmak için yayınladığı uyarı metninden bir kesit şu şekilde:

“Şu anda hiçbir dijital para üreticisine onay verilmedi ve hiç kimse token üretmek için SEC’ye başvuruda bulunmadı. Dolayısıyla SEC, dijital para yatırımı hakkında bilgi edinen vatandaşları uyarmaktadır.”

Kripto Para Fonları

Tayland’daki kripto para sektörü git gide büyümeye devam ediyor ve bazı kaynaklara göre SEC, ülkedeki varlık yönetim şirketlerinin dijital para fonu oluşturmasına izin vermeyi düşünüyor. Bu konu hakkında SEC’ye resmi bir başvuru yapılmış değil ancak SEC’nin yetkili isimlerinden olan Tipsuda Thavaramara’nın konu hakkındaki yorumu şu şekilde:

“Kripto paralar yeni bir yatırım türü oldukları için bu konuyu oldukça dikkatli bir şekilde araştırmalıyız. Eğer ilerleyen zamanlarda bir aksilik çıkarsa yerel yatırım fonu sektörü bu durumdan ciddi ölçüde etkilenebilir.”

Tayland’daki kripto para borsaları da SEC tarafından incelenmeye devam ediyor. Şu ana dek SEC’den geçici izin almayı başarmış altı adet kripto para borsası bulunuyor. Bu borsalar arasında Bx, Bitkub, Cash2coin, Tdax, Coin Asset ve Seadex gibi isimler bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment