Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 29 Ekim 2018

Merhaba bugün 29 Ekim 2018,

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

11 Ekim’deki güçlü bir düşüş ve ardından 15 Ekim’deki güçlü bir çıkıştan sonra solucan misali yatayda kendine yön bulmaya çalışan Bitcoin’in aksine tüm alt coinler yeşil bir bölgede küçük küçük hareket etmeye başladı. Kripto para piyasası zayıf alım satım işlemleri ile volatilitesini düşük tutsa da Zcash ve Dash gibi kimi alt coinler sırasıyla % 2,7 ve % 1,7’lik getirileriyle ilk 20 kripto para arasında öne çıkmayı başardılar.

Kripto para piyasası son birkaç hafta içinde dar bir aralıkta sıkışmış ve o aralıkta nefes almaya çalışıyor. Piyasanın bu konsolidasyondan kurtulması için güçlü bir katalizöre ihtiyacı olduğunu belirtmekte fayda var. Ortaya çıkacak olan bu katalizör ile yaşanan dar aralığın kırılması ya da parçalanması ile birkaç gün sürecek bir yeni bir trendin başlaması hayal değil. Söz konusu katalizörün 12 Aralık’ta başlayacak olan ve Bakkt ICE tarafından geliştirilen kripto para platformunun olacağı yönünde birçok yabancı analistin yorumlarına ek olarak, SEC kararlarının da olumlu ya da olumsuz aynı katalizör etkisini yaratabileceği de göz önünde bulunduruluyor.

Bakkt Bitcoin Vadelilerine/Piyasasına kısaca değinecek olursak, yeni bir kripto para platformudur. Bu platformda yer alanlar, dijital varlıklara daha hızlı daha düzenli ve daha uygun maliyetli yatırımlar yapabilecekler. Bakkt’ın yakın gelecek planları arasında birçok yeni ürün ve alt coinlere de vadeli opsiyonları sunmak var. Bakkt’ın bir diğer etkisi de, kripto pazarına girmesiyle piyasadaki likititeyi ve yatırım faaliyetlerini arttırması olacaktır. Bu durum ise SEC’in kripto para piyasasının önemi anlamasını ve Bitcoin’in gerçek değeri ile işlem yapılması sonucunu doğuracaktır.

Her analiz yazımızda olduğu gibi yaptığımız bu kısa bilgilendirmenin ardından teknik resme bir göz atalım.

6.400$ seviyesinde yatay hareketine devam etme eğilimini sürdüren Bitcoin, MA200 ve EMA144 değerlerinin güneyinde ve triangle paterninin dışına çıkamayan bir yapıya sahip. Son 24 saatte değerinde bir değişme gözlemlenmeyen Bitcoin, piyasa volatilitesi açısından Mart 2017’deki en düşük seviyesine kadar geriledi.

Bir iyileşme söz konusu olacak olursa bu durumda Bitcoin değerinin 6.550$ ve bir sonraki basamak olan 6.600$ bandına dokunması gerekir. Eğer bir iyileşmeden bahsedemeyecek olursak 6.330$ ve 6.300$ seviyeleri şu anki düşüşün duracağı noktalar olacaktır. Bir başka değişle; muhtemel direnç noktaları 6.550-6600$ ve muhtemel destek noktaları ise 6.330-6.300$ bantlarıdır.

Grafiğin alt kısmındaki RSI’ın (Göreceli Güç Endeksi) ve Momentumun yatayda olması, yakın zamanda ciddi bir atılımın olmayacağı anlamını taşımaktadır.

Koin bülteni farkıyla her yazımızda kullanabileceğiniz küçük hap bilgileri sizlerle paylaşmaya özen gösteriyorum. Hazır RSI’dan bahsetmişken sizlere faydası olacağını umduğum bir sitenin bilgisini vermek isterim.

rsihunter.com   RSI Hunter, Bittrex’te listelenen 269 varlığı, Binance’de listelenen 201 varlığı, Bitmex’te listelenen 12 varlığı ve Kucoin’de listelenen 206 varlığı izlemektedir. rsihunter’de fiyatlar ve RSI değerleri her dakika güncellenir. Bu sitede hangi coinlere işlem yapabileceğinizi gösteren RSI verilerini bulabilirsiniz. Aşırı alım ve aşırı satım bölgelerindeki coinleri ve nötr durumdaki coinleri başarılı bir şekilde sizin için listeler.

 

Her zaman olduğu gibi kendi analizinizi yapabilmeniz ve başkalarına bağımlılıktan kurtulmanız için sizlere önerim,

bitcointeknikanaliz.com  ve  teknikanalizegitim.com  sitelerini detaylı bir şekilde incelemeniz.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment