Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yükseliş Sırası Çin Altcoinlerinde Mi? İşte Cevabı ve Listedekiler

Çin’in parasal genişlemeye gideceği ve yakın zamanda kripto para birimlerinin ticaretini serbest bırakacağı iddiaları sonrasında hangi kripto paralar dikkat çekti?

Son günlerde kripto para piyasasında faaliyet gösteren pek çok deneyimli aktör Çin’in yakın zamanda büyük bir parasal genişleme hamlesi yapacağını öne sürdü. Bunun yanı sıra Hong Kong’da başlayan kripto para birimlerinin ticaretine karşı pozitif tutumun Çin’in geneline yayılacağı spekülasyonları eklenince kripto para kullanıcıları Çinli yatırımcıların hangi kripto paralara yatırım yapacağına dair fikir yürütmeye başladı.

Twitter üzerinden Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) 7 günlük ters repo oranlarına atıfta bulunan bir analist, PBoC’nin şubat ayı içerisinde piyasalara toplamda 121 milyar dolar likidite enjekte ettiğine dikkat çekti. Çin’in büyük bir parasal genişleme arifesinde olduğuna dair söylemlerde bulunan analiste diğer analistlerden de benzer doğrultuda söylemlerle destek geldi.

Analistler, ABD’nin faiz artırım politikalarına karşın Çin kaynaklı devasa bir likidite enjeksiyonunun kripto para piyasasına ihtiyacı olan ivmeyi kazandırabileceğine dikkat çekti.

Öte yandan kripto para ekosistemi Çin kaynaklı fonların hangi kripto para birimlerine yönelebileceği konusunda fikir yürütmeye başladı. Huobi (HT), KuCoin (KCS) Gate.io (GT) ve OKX (OKB) gibi Asya merkezli kripto para borsalarının tokenlarının Çinli yatırımcılar tarafından tercih edileceği öne sürüldü.

Ayrıca kripto para haberleri paylaşan DB sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir gönderide, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC) ve Chainlink’in (LINK) iki endekste birden listelenerek Çin finansal hizmetler regülatörünün (SFC) bugün yayınladığı kılavuza uygun tokenlar olduğuna dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!