Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle Koin Bülteni'ni Google'da kaynak olarak ekle

Yüzde 48 Yükselen Altcoin Kazancını Neredeyse Sildi: Fiyat Zirvedeyken İlgi Azalıyordu!

Zcash (ZEC), eylüldeki yaklaşık yüzde 48’lik yükselişinin neredeyse tamamını geri verirken, Santiment verileri sosyal ilgi ve vadeli pozisyonların fiyat zirvesinden önce gerilemeye başladığını gösterdi.

Santiment’in analizine göre ZEC, 15-26 Eylül arasında yaklaşık yüzde 48 yükseldi ancak 14 Ekim’i 1.145 dolardan kapattı. Bu kapanış, yükselişin başladığı 15 Eylül seviyesinin yalnızca yaklaşık yüzde 3 üzerindeydi.

Fiyatın 1.650 dolara ulaşmasının ardından gelen yaklaşık yüzde 30’luk düşüş, eylülde elde edilen kazancın büyük bölümünü sildi. Geri çekilmenin öncesinde ise piyasa ilgisiyle fiyatın aynı yönde ilerlemediği bir dönem yaşandı.

İlgi ve vadeli pozisyonlar fiyattan önce zirve yaptı

Henüz kapanmamış vadeli işlem sözleşmelerinin ZEC cinsinden büyüklüğünü gösteren açık pozisyon, 17 Eylül’de 1,60 milyon ZEC ile zirveye çıktı. Sosyal medyada ZEC’nin anılma sayısı da 18 Eylül’de 671’e ulaştı. Günlük kapanış fiyatı ise zirvesini 26 Eylül’de gördü.

Böylece fiyat yükselmeyi sürdürürken hem sosyal ilgi hem de açık pozisyon kendi zirvelerinin gerisinde kaldı. Analizin öne çıkan bulgusu, fiyatın son yükselişine bu iki göstergenin aynı güçte eşlik etmemesi oldu.

20 Ekim kararı öncesinde sosyal ilgi altı haftanın dibinde

14 Ekim itibarıyla açık pozisyon miktarı, 15 Eylül seviyesinin yüzde 2,5 altına indi. Aynı gün sosyal medyada ZEC’nin anılma sayısı 50’ye gerileyerek 2 Eylül’den bu yana en düşük seviyeye düştü.

Santiment’in aktardığı takvime göre Zcash’in NU7 yükseltmesinin ana ağa geçişine ilişkin karar 20 Ekim’de alınacak. ZEC bu karar öncesinde, eylüldeki fiyat kazancının büyük bölümünü kaybetmiş ve sosyal ilgisi yaklaşık altı haftanın en düşük seviyesine gerilemiş durumda.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluk yıllarında bilime ve akademiye olan merakı doğrultusunda birçok projede yer aldı. Yazılım konusundaki ilk adımını katıldığı TUBİTAK yarışması ile ortaokulda attı. Liseyi Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesinde okudu. O yıllarda yazılım ve tasarım üzerine kendini geliştirerek,…