Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zayıflayan Çin Yuanı, Bitcoin İçin Oldukça Pozitif!

Çin Yuanı son bir aydır ABD’nin ek vergiler getirmesi ve yeni yaptırımlar açıklaması ile yeniden değer kaybetmeye başladı. Ancak DBS’nin Singapur iştirakinin önde gelen analist ve ekonomistlerinden olan Taimur Baig, bu durumun lider kripto para birimi için oldukça olumlu olduğunu dile getirdi.

Financial Times’a verdiği demeçte önemli açıklamalarda bulunan Baig, Bitcoin fiyatının aslında Çin Merkez Bankasının Yuan’ın değerinin en son yaşanan finansal krizden bu yana yeniden 0.14 dolara düşmesine izin vermesinden dolayı yükselişe geçtiğini vurguladı. Bu hamle Bitcoin için olan talebi arttırdı ve Çinli yatırımcıların değer kaybetme korkusu ile kripto paralara geçiş yapmasına yol açtı.

”Büyük bir ralli gördük. Değer kaybeden Çin Yuanı aslında kripto paralar için ciddi bir kullanım alanı oluşturmakta. Şimdiden itibaren bu durum piyasaların takip etmesi gereken önemli bir olay haline geldi.”

Mati Greenspan da konu hakkında attığı tweet içerisinde Bitcoin’in  düşüşü hakkında herhangi bir kesin bilgiye sahip olmadığını ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment