Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash Kullanan Hizmet ve Platform Sayısı, Gün Geçtikçe Artıyor

Zcash‘in resmi blog sayfasından gönderilen yeni bir bildiriye göre, her gün çok daha fazla hizmet Sapling güncellemesi ile mümkün olan özel veya korumalı adresleri kullanmaya başlıyor. Söz konusu Sapling güncellemesi özellikle Zcash’in hızını ve verimliliğini arttırmak için uygulanmıştı ve görünüşe göre bu hedef başarı ile gerçekleştirildi. Zcash projesinin temel amacı bütün insanların korumalı veya özel adresleri kullanabilmesine olanak sağlamaktı ve firma yaptığı açıklamada ”bu, Zcash’in korunaklı bir ekosistem oluşturma konusundaki başlangıcı” ifadesi ile gelecekte bir adım daha ileriye gitmeyi planladığını ima etti.

Korumalı adresler, şeffaf blockchain adreslerinden biraz daha farklı bir yapıya sahip. Zcash gibi gizlilik odaklı kripto para birimi işlemlerinde, işlemin spesifik detayları, Bitcoin ve diğer ilk jenerasyon kripto para birimlerinin aksine diğer herkes ile paylaşılmıyor.

Paige Peterson’un yayınladığı habere göre, özellikle madencilik havuzları ve kripto para borsaları para çekmelerin gözükmesini engellemek için bu hizmeti kullanmaya başladı. Bunun yanı sıra, Zcash ve Zcash Classic ağ verilerini takip eden Blockspur isimli kaynağa göre,  Zcash’in son 30 günlük işlemlerin bakıldığında, bunların büyük bir çoğunluğunun korumalı değil, şeffaf adreslerden yapıldığı da gözler önüne çıkmakta.

Peterson, söz konusu haberde yıllarca süren araştırmanın ve kriptografik dizayn işlerinin Sapling güncellemesini ve bunların hepsini mümkün kıldığını, bunun ‘geleceğin başlangıcı’ olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra Zcash’in yeni Sapling güncellemesi ile diğer gizlilik odaklı Monero gibi kripto para birimlerini piyasa hacmi konusunda geçebilme şansı var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment