Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zcash’in (ZEC), Uzun Zaman Sonra Gelen Yeni Güncellemesi Mainnet’te Çalışmaya Başladı

İşlemler için anonimlik sağlayan gizlilik odaklı merkeziyetsiz blockchain Zcash (ZEC), yeni güncellenmesinin mainnet’te çalışmaya başladığını duyurdu.

Kripto para piyasasının en eski kripto paralarından biri olan Zcash, “Network Upgrade 5” (NU5) yükseltmesinin ana ağda (mainnet) çalışmaya başladığını duyurdu. Açıklama Zcash’in yaratıcısı ve Electric Coin Company’nin (ECC) CEO’su Zooko Wilcox tarafından geldi.

Kullanıcıların tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ayrıntılarını gizlemek için tasarlanan Zcash, sıfır bilgi kanıtı (zero-knowledge proof) sistemini kullanıyor. 2020 yılının kasım ayından beri güncelleme almamış olan Zcash’in yeni NU5 güncellemesi ana ağda yayına girdiği belirtildi.

2016 yılında piyasaya sürülen Zcash, ilk başta kullanıcıların özel işlemler oluşturabilmesi ve doğrulayabilmesi için kurulum aşaması gerektiriyordu. Son yapılan NU5 güncellemesiyle birlikte bu kurulum aşamasına ya da herhangi bir güvenlik kurumuna ihtiyaç kalmayacağı açıklandı.

CoinMarketCap’in yapmış olduğu listede 44. sırada bulunan Zcash’in yerel token’ı ZEC, 1.3 milyar dolar piyasa değerine sahip. Son 7 günlük periyotta %4,45 düşüş yaşayan ZEC, 93,18 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!