Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Terra ve LUNA İddiaları Üzerine Ekip Görevlendirdi

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Terra ekibi ve CEO Do Kwon hakkında çıkan iddiaların incelenmesi için ekibine talimat verdiğini söyledi.

CZ, 30 Mayıs tarihinde Fortune dergisi ile gerçekleştirdiği bir röportajda FatMan adlı Twitter kullanıcısının Terra ile ilgili iddiaları hakkında yöneltilen bir soru üzerine, iddiaları gördüğünü ancak ne kadarının doğru ne kadarının yanlış olduğundan emin olmadığını bu yüzden ekibinden tüm bu iddiaları araştırmasını istediğini söyledi.

LUNA ve UST çöküşünün ardından TerraForm Labs’a yakın kaynaklardan elde ettiği bilgileri Twitter üzerinden topluluk ile paylaşmaya başlayan FatMan, Terranın piyasaları manipüle ettiği, borsalara ve üçüncü taraflara rüşvet verdiği gibi birçok iddiada bulundu.

Binance CEO’su röportajda konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Binance içinde bir araştırma ekibimiz var. Biz kanun uygulayıcı değiliz, ama elimizde çok fazla veri var. Blockchain verilerine bakıyoruz. Başka şeylere bakıyoruz. Ayrıca hemen hemen her ülkede kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyoruz. Ekibimizden FatMan’in bu iddialarının her birini incelemesini istedim. Bugüne kadarki iddiaların hiçbirini onaylayamıyoruz veya reddedemiyoruz. Ancak topluluğun kötü davranışları izlemesine ve durdurmasına yardım etmeliyiz. 

CZ ayrıca diğer borsaların da bu süreci yakından takip etmeleri gerektiğini dile getirdi.

CZ’nin bu açıklamaların ardından bir gün sonra 31 Mayıs Salı günü Binance.us hakkında bir tweet dizisi paylaşan FatMan, diğer iddiaların yanı sıra ekibin, “zayıf” bir durum tespit sürecine ve güvenlik önlemlerine sahip olduğunu iddia etti. Binance tarafından henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

FatMan ayrıca yeni Terra 2.0 ağının piyasaya sürülmesinin ardından bir kaynağın, CEO Do Kwon’un yeni Terra zinciri üzerine inşa edilecek merkeziyetsiz bir stablecoin üzerinde çalıştığını doğruladığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!