Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zebpay Lightning Network İşlemlerini Desteklemeye Başladı

Kripto para borsalarından Zebpay, platformunu kullanan herkese Lightning Network ile işlem yapma imkanı sunuyor.

Bitcoin ağındaki belli başlı ölçekleme sorunlarını çözmek, işlem hızını artırmak ve maliyetini düşürmek için geliştirilen Lightning Network hızla büyümeye devam ediyor. Bitcoin ağının gelişiminde büyük rol oynayacağı iddia edilen Lightning Network’ü destekleyen isimler arasına Zebpay de katıldı.

Aslen Hindistan’da kurulan ancak ülkedeki yasal sorunlar dolayısıyla Malta’ya geçiş yapan Zebpay, geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak Lightning Network işlemlerini kabul etmeye başladığını açıkladı. Bitcoinist tarafından yapılan habere göre Zebpay attığı bu adımla birlikte LN işlemlerini kabul eden ilk büyük çaplı borsa oldu.

Android ve iOS cihazlardan erişim sağlanabilen Zebpay, Dünya genelindeki kullanıcılarına Lightning Network üzerinden işlem yapma imkanı tanıyor. Zebpay kullanıcıları, kripto para ile ödeme yapabilecekleri dükkanlarda hızlıca ödeme yapabilecekler. Şirketin yayınladığı duyurudan bir kesit şu şekilde:

“Kullanıcılar aldıkları ürüne veya hizmete ait faturayı doğrulayarak, kopyalayarak veya taratarak milisaniyeler içerisinde ödeme yapabilirler!”

Lightning Network ile yapılan işlemlerden zaten normale kıyasla daha az ücret alınıyor. Zebpay bunun üstüne bir de bu işlemlerden hiç ücret almayacağını duyurdu. Şirketin duyurusuna göre “Zebpay cüzdanı ile yapılan Lightning işlemlerinin ücretleri” şirket tarafından karşılanacak.

Bu hizmetin bir limiti olduğunu belirtmek gerekiyor. Kullanıcıların günde en fazla 10 işlem yapma hakları bulunacak ve bu işlemlerin en az 1 satoshi, en fazla ise 0.001 (yaklaşık 4 dolar) değerinde olması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment