Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

110 Bin Yatırımcıdan 25 Milyon Dolarlık Kripto Para Çalındı

Gana’daki yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre yaklaşık 110 bin vatandaş, kripto para dolandırıcılıkları yüzünden toplamda 25 milyon doları aşkın miktarda para kaybetti.

Kripto para sektöründeki dolandırıcılıkların ve sahtekarlıkların sayısı göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Çeşitli vaatlerle yatırımcıların ilgisini çeken ve daha sonra bu kişilerin parasını çalan hırsızların sayısında git gide bir artış olduğu da söylenebilir.

Bu kripto para hırsızları bazen ABD‘deki, bazen Çin’deki, bazen Türkiye’deki yatırımcıları dolandırıyorlar. Yakın zamanda yapılan açıklamalar gösteriyor ki Gana’daki vatandaşlar da bu dolandırıcılıklarla mücadele ediyorlar.

Gana’daki yerel meclislerden birinde görev alan Ama Pomaa Boateng geçtiğimiz günlerde bir meclis konuşması yaparak kripto para dolandırıcılıklarından bahsetti. Boateng’e göre son zamanlarda git gide yaygınlaşarak kripto para hırsızlıkları, bir an önce çözülmesi gereken bir sorun haline gelmiş durumda.

Meclis önünde yaptığı konuşma sırasında geçtiğimiz yıla ait bazı veriler paylaşan Boateng, 2018 yılı içerisinde yaklaşık 110 bin vatandaşın kripto para dolandırıcıları yüzünden toplamda 25 milyon dolardan fazla para kaybettiğini belirtti. Boateng’in konuşmasından bir kesit şu şekilde:

“Kripto paraların yapısı yüzünden bazı yasal sorunlarla karşılaşıyoruz. Kripto para kullanıcıları anonim kalabildikleri için bu kişilere ait bilgi toplamak çok zor.”

Gana Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu kripto para sektörünü düzenlemek için bazı çalışmalar yürütüyor olsa da ülkede kripto para ticaretinin hala illegal olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak buna rağmen ülkedeki kripto para yatırımcılarının sayısı çok ciddi seviyelerde.

Sektördeki bu gibi istatistikler, Boateng gibi yetkililerin kripto paralara karşı daha katı bir şekilde yaklaşmalarına yol açıyor. Boateng’in sergilediği bu tavrı diğer ülkedeki bazı yetkililerde de görmek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment