Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Günlerin Popüler Projesi Cosmos Atom Coin Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

ABD tabanlı kripto para borsası geçtiğimiz günlerde Tendermint konsensüs protokolü tabanlı Proof-of-Stake (PoS) (hisse/varlık ispatı) kullanan kripto para birimi Cosmos‘u (ATOM) listeleme kararı aldığını açıkladı ve Cosmos Atom Coin bugün resmen Kraken’de listelendi.


Ancak Cosmos hakkında ilginç olan bilgi ise, 13 Mart tarihinde piyasaya çıkan kripto para biriminin, bundan 7 gün sonra yayınlanan Diar araştırmasında kendi blockchain ağında depolanan USD miktarı açısından en büyük üçüncü Proof-of-Stake tabanlı kripto para birimi olarak ilan edilmesi oldu.

Tron, Waves ve NEM gibi önde gelen kripto paraları geçen bu proje, kısa sürede birçok kişinin ilgisini çekti ve bazı uzmanlar bunun ciddi bir şekilde yükseliş getirebileceğini düşünmekte.

Cosmos (ATOM) Nedir?

Cosmos’un internet sayfasında yer alan bilgilere göre, proje temel olarak ölçeklenebilen ve büyüyebilen farklı blockchain ağlarının birbiri ile iş birliği kurabildiği bir ekosistem oluşturmayı planlamakta. Cosmos projesinin detaylarında, geliştiricilerin asıl ulaşmak istedikleri bir tür Blockhain ağlarından oluşan internet kurmak ve birbiri ile merkeziyetsiz yapılarını koruyarak etkileşime giren blockchain ağları oluşturmak.

Cosmos’un arkasındaki isimler bu sayede işlemlerin çok daha hızlı yapılacağını ve birden çok farklı kullanım alanı için yeni yollar aralanabileceği görüşünde. Tendermint Core olarak bilinen alt yapı ise özellikle geliştiriciler için ”binlerce saatlik geliştirme ve kod yazma sürecini” ortadan kaldırarak daha hızlı bir gelişim için imkan tanımakta.

Cosmos basın saatine göre CoinMarketCap üzerinde 1803. sırada yer almakta ve birim fiyatı da 4.83 dolar olarak gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment