Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coveware: Kripto Para Hırsızlarının Başlıca Hedef Bitcoin

Coveware tarafından yapılan araştırmaya göre insanların bilgisayarlarına sızarak kripto para ile fidye isteyen hırsızlar en çok Bitcoin‘i tercih ediyorlar.

Coveware, 2019’un birinci çeyreğini kapsayan yeni bir rapor yayınladı. Yayınlanan bu raporda geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde yapılmış siber saldırılara ait ilginç verilere ulaşmak mümkün. Raporun en ilgi çekici yanlarından biri ise kripto para fidyeleriyle ilgili toplanan veriler.

Günümüzdeki hackerlar insanların bilgisayarlarına sızıyor, belli başlı dosyaları şifreliyor ve bu dosyaların şifresini yeniden açmak için bilgisayar sahibinden belli miktarda fidye talep ediyorlar. Bu hırsızlar özellikle son zamanlarda söz konusu fidye işlemlerini kripto paralar üzerinden yürütmeye başladılar.

Coveware tarafından yayınlanan rapora göre bu siber saldırılarda ortalama 12 bin 762 dolar değerinde fidye ödeniyor. Bu sayının 2018’in son çeyreğinde ortalama 6 bin 733 dolar olduğunu düşünürsek arada yüzde 89 oranında bir artış olduğunu görebiliriz.

Yine Coveware’in raporuna göre bu saldırılarda kripto para ile yapılan ödemelerin yüzde 98’lik bir kısmında Bitcoin kullanıldı:

“Hem mağdurlar hem de saldırganlar bu işlemlerde kripto paraları yoğun bir şekilde kullanmaya devam ediyorlar. Görünüşe göre saldırganlar yakın gelecekte Bitcoin’den farklı bir kripto paraya geçiş yapmayacaklar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment