Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Devasa Küresel Dijital Firmaların Yüzde 61’i Blockchain’e Yatırım Yapıyor

2 Nisan tarihinde kimlik yönetim firması Okta tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, devasa küresel dijital firmaların %61 gibi büyük bir çoğunluğu blockchain teknolojisine yatırım yapmakta. San Francisco tabanlı kurumsal kimlik firması Okta, geçtiğimiz tarihlerde dünyanın en büyük dijital firmaları ile büyük bir anket çalışması gerçekleştirdi.

Okta ”Dijital Enterprise Report” isimli araştırmasında küresel çapta en azından 1 milyar dolarlık kazanca sahip firmaların 1.050 IT, güvenlik ve mühendislik alanlarında karar vermeye sahip yetkilisi ile anket çalışması gerçekleştirdi. Şirket söz konusu anketi 2019 yılının Ocak ayı ile Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdi ve kurumların blockchain teknolojisinden nasıl faydalandığını da incelemeye aldı.

Anket sonuçlarına göre firmalarda karar verme yetkisine sahip yöneticilerin bir çoğu nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi teknolojilere yatırım yapmayı planlamakta ve katılımcıların %72’si nesnelerin internetine yatırım yaptığını, %68’i ise yapay zekaya yatırım yaptığını beyan eti. Yöneticilerin en çok yatırım yaptığı üçüncü teknoloji ise %61 ile blockchain gibi gözükmekte. Katılımcıların %58’lik kısmı ise arttırılmış gerçeklik teknolojisine ilgi duymakta.

Blockchain temel olarak kripto paraların altında yatan teknoloji olarak bilinse de, dünyanın dört bir yanında birçok önde gelen kurum tarafından kullanım görmeye başladı. Kurumların yanı sıra İsviçre veya Malta gibi hükümetler de şimdiden blockchain teknolojisinin meyvelerinden faydalanmaya ve bunları hükümet kurumlarında çeşitli alanlarda değerlendirmeye hız verdi.

Türkiye de geçtiğimiz tarihlerde blockchain ile ilgili çeşitli hükümet düzeyinde projelere başlandığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment