Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Kripto Para Şirketi 30 Milyon Dolar Yatırım Topladı

Kripto para şirketlerinden Celo kısa süre önce düzenlenen bir yatırım turu sonucunda 30 milyon dolar değerinde yatırım toplamayı başardı.

Andreessen Horowitz’e bağlı olan A16z Crypto ve Polychain, kısa bir süre önce yeni bir yatırım turu düzenlediler. Bu iki isim tarafından düzenlenen yatırım turu Celo adlı bir kripto para şirketi için son derece verimli oldu.

A Protocol Inc. tarafından geliştirilen Celo adlı bu yeni şirket bundan bir süre önce Celo Gold ve Celo Dollar adlı iki yeni kripto para geliştirmeye başladığını duyurmuştu. Piyasaya sabitkoin olarak sürülmesi beklenen bu iki koin kısa süre içerisinde yoğun ilgi toplamayı başardı.

Celo bunun yanı sıra kullanıcı dostu bir kripto para cüzdanı geliştirmeyi de planlıyor. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre kullanıcılar kendi mobil cihazlarını kullanarak bu cüzdan üzerinden para gönderebilecek ve alabilecekler. Kullanıcılar ayrıca telefonunda bu cüzdan uygulaması kurulu olmayan kişilere dahi Celo Dollar gönderebilecekler. Bunun için gereken tek şey ise ödemeyi alacak kişinin telefon numarası.

İlerleyen zamanlarda Dünya genelinde hizmet vermeyi hedefleyen Celo; söz konusu mobil uygulamasının prototip halini başlıca Kenya, Tanzanya ve Arjantin gibi ülkelerde denemek istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment