Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Kripto Para Borsası Sıcak Cüzdanlar İçin 255 Milyon Dolarlık Sigorta Sunacak!

ABD’nin önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, borsa bünyesinde depolama yapan kullanıcıların kripto para birimlerini korumak için devasa bir sigorta desteği yapacağını açıkladı.

Coinbase kripto para borsası 2 Nisan tarihinde yayınladığı bir gönderide 255 milyon dolara kadar sigorta hizmeti sunacağını vurguladı. Sigorta planı direkt olarak çevrimiçi (sıcak) kripto para cüzdanlarına uygulanacak ve Londra tabanlı Lloyds’s a bağlı Aon firmasından satın alındı.

Borsanın güvenlikten sorumlu üst düzey yöneticisi Philip Martin, Coinbase’nin kripto para sigortasının temel amacının siber suçluları da yıldırmak olduğunu ifade etti. Martin’in yaptığı açıklamalara göre borsa 2013 yılının Kasım ayından beri belirli bir sigorta planına sahipti ancak miktar 255 milyon dolar kadar çok değildi. Philip Martin en kötü durum senaryosuna karşı hazırlıklı olduklarını ve olası bir müşteri fonlarının çalınması veya kaybolması durumunda bunların geri iadesinin verileceğinden emin olmak istediklerini belirtti.

Sigorta firmaları özellikle 2018 yılının başlarında kripto para borsalarını veya firmalarını sigortalamak konusunda büyük şüphelere sahipti. Ancak daha sonra birçok kripto para borsasının güvenlik önlemlerinin arttırılması ve hacklenme olaylarının 2018 yılının başlarına göre azalmaya başlaması, sigorta firmalarının da yeni bir iş kapısı olarak kripto para borsalarına bir göz atmasına yol açtı.

Yine de hala kripto para dünyasında yeterli güvenlik önlemlerine sahip olmayan borsaların sayısı ciddi anlamda fazla. Geçtiğimiz tarihlerde hacklenen Cryptopia’nın yanı sıra çok yakın bir zamanda Bithumb kripto para borsası da hacklenmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment