Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Koin Bülteni Anketine Göre, Türk Yatırımcı Bitcoin Fiyatından Umutlu

Dün bilindiği üzere Bitcoin fiyatında gerçekten de büyük bir ralli yaşandı ve Bitcoin, 4300 dolar olarak adlandırılan zorlu direnç seviyesini adeta yıkıp geçerek büyük bir yükseliş yaşadı. Tüm sektörde sinyaller bir anda olumluya dönerken, moraller yükseldi ve bir anda insanlar umut oldu.

Daha sonra, Koin Bülteni ekibi olarak sosyal medyada Türk kripto para yatırımcısının ve takipçilerimizin nabzını tuttuk. Yaptığımız ankette, Bitcoin fiyatının bundan sonraki sürecinin nereye evrileceğini takipçilerimize sorduk ve aldığımız sonuçlar gerçekten de bu olumluya dönen bakışın bir tezahürü nitelğindeydi.

Twitter üzerinden yaptığımız ankete katılan 1230 kişiden yüzde 52’si, Bitcoin fiyatının bundan sonra bu ivme ile birlikte 5 bin doları da aşacağını ifade etti. Ankete katılanlardan yüzde 14’ü ise, bir süre BTC’nin 4500 ila 5000 dolar arasında gidip geleceğini tahmin ederken, kısa vadede bir çekilme olacağını ve BTC’nin 4 bin 4500 dolar arasına ineceğini iddia edenlerin oranı da yüzde 11 oldu.

Yüzde 23’lük kesim ise, bu yükselişin ardından sert bir düzeltme olacağı fikrinde ve Bitcoin’in 4 bin doların aşağısına kadar ineceğini düşünüyor.

Facebook’taki anketimizde ise yüzde 70 oranında BTC’nin 5 bin doların üzerine çıkacağı ifade edilirken, 4500 dolar altını ön görenlerin oranı ise yüzde 30 oldu.

Gelinen noktada Bitcoin fiyatının 4979 dolara çıkması ve artık iyiden iyiye 5 bini zorlamaya başlaması da, ankete katılan kişilerin büyük bir çoğunluğunun şu anlık saptamasının doğru olduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment