Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Bitcoin 10 Yıl İçinde Dünyada En Fazla Kullanılan Ödeme Sistemi Olacak

DataLight isimli araştırma şirketinin yaptığı yeni bir çalışmaya göre, eğer Bitcoin bundan sonraki 10 yılda da şimdiki büyüme hızını korumayı başarırsa, dünyanın en fazla kullanılan ödeme sistemi olmayı başaracak.

Bitcoin’i dünyanın PayPal, Visa ve Mastercard gibi dev ödeme şirketleri ile kıyaslayan araştırmada, DataLight yetkilileri, lider kripto paranın on yılda inanılmaz bir mesafe kat ettiğini belirtti. Raporda, Bitcoin ile ilgili olarak şu ifadeler yer aldı:

”Sadece on yıl gibi kısa bir süre içerisinde dahi, Bitcoin ödeme sisteminin dev firmalarına bir alternatif haline gelmeyi ve onlarla rekabet etmeyi başardı. Bitcoin’in bu noktada yakaladığı gelişim artarak devam ediyor. Eğer bu hızı 10 yıl daha korumayı başarırsa, işte o zaman rakipsiz kalacak ve dünyanın en büyük ödeme sistemi haline gelecek.”

DataLight araştırmasında ayrıca şu anda yaşanan teknik sıkıntılara rağmen yine de BTC’nin bu alanda lider olmasının önünde büyük bir engel olmadığı ifade edildi. Raporda, ayrıca Bitcoin’in sıkıntılarına rağmen teknik manada birçok ödeme sisteminden şu anda çok daha iyi olduğu yorumu da yapıldı.

Bitcoin’in aynı zamanda yüksek meblağda para transferi yapmak için çok iyi bir metod olduğuna da vurgu yapılırken, bu veriyi desteklemek için de farklı bir parametreye başvuruldu. Buna göre, Bitcoin ağında geçen yıl ortalama gönderim değeri 41 bin dolar olurken, burakam Visa’da 90; Mastercard’da ise 80 dolar olarak dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment