Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Şu Ana Dek 8 Milyar Dolarlık Bitcoin Yatırımı Yapıldı

Rusya’nın önde gelen ekonomistlerinden biri, ülkedeki vatandaşların şu ana dek toplamda 8.6 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yaptıklarını iddia ediyor.

Rusya’nın meşhur ekonomistlerinden biri olarak gösterilen Vladislav Ginko kısa süre önce Bitcoinist’e bir röportaj verdi ve yerel kripto para sektörü hakkında konuştu. Rusya’da çok fazla kişinin kripto para yatırımı yaptığını söyleyen Ginko, bu yatırımlara ilişkin bazı veriler paylaştı.

Hükümetin kripto para sektörüyle doğrudan temasa geçmediğini vurgulayan Ginko, buna rağmen ülkenin önde gelen isimlerinin kripto paralara yatırım yaptıklarını düşünüyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“Rusya’daki şirketler ve zengin Ruslar şu ana dek 1.8 milyon adet Bitcoin satın aldılar. Rusya Hükümeti piyasaya doğrudan girmiyor ama ülkedeki bazı Bitcoin yatırımcıları ABD’nin yaptırımları yüzünden uluslararası çapta işlem yapmanın git gide zorlaşacağını düşünüyorlar.”

Ginko tarafından yapılan açıklamalara göre Rusya’daki yetkililer her geçen gün ABD tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için yeni yollar arıyorlar. Kremlin’e yakınlığıyla bilinen Ginko, hükümetin şimdiden yüklü miktarda Bitcoin almaya başladığını ve bu Bitcoinleri ABD yaptırımlarının daha katı hale gelmesi halinde kullanmaya başlayacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment