Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarihteki En Büyük 5 Kripto Para Borsa Hacklenmesi!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance‘nin hacklenmesi, bütün kripto para piyasasını şoke etti. Yaşanan saldırıda 40 milyon dolar değerinde BTC çalınsa da, gerek Binance’nin sahip olduğu sigorta gerekse de borsanın büyüklüğü bunun piyasayı sert bir şekilde etkilemesini engelledi. Ancak bu gelişme tarihte yaşanan en büyük beş kripto para borsa hacklenmesini hatırlamak için de bir fırsat oldu.

5 biggest crypto exchange hacks

Binance yukarıdaki beş hacklenme sonrasında en büyük kripto para vurgunları konusunda altıncı sırada yer alıyor. Dünyanın en büyük saldırısı hala 2018 yılının Ocak ayında yaşanan Coincheck olarak bilinmekte. Söz konusu saldırıda o tarihlerde 530 milyon dolar civarında değere sahip 500 milyon NEM tokeni çalınmıştı.

Hala parasını geri alamayan birçok mağdurun olduğu Mt. Gox olayı ise, 2014 yılının Şubat ayında yaşandı ve 850.000 Bitcoin (o tarihlerde sirkülasyondaki BTC miktarının %6’sına denk geliyordu) göz açıp kapayıncaya kadar ortadan kayboldu. Mt. Gox 2014 yılının başlangıcına kadar dünyanın bütün BTC işlemlerinin %70’ini karşılamaktaydı.

200.000 çalınan Bitcoin geri alınsa da, diğerleri hala kayıp ve Nobuaki Kobayashi isimli kayyumun çalışmaları sürüyor.

2018 yılının Şubat ayında yaşanan bir saldırı ise, İtalyan BitGrail kripto para borsasının 17 milyon adet Nano tokenini kaybetmesine yol açtı. 170 milyon dolar değerine sahip bu saldırı, BitGrail’i üçüncü sıraya koymaya yetti.

2016 yılının Ağustos ayında saldırıya uğrayan Bitfinex ise, 120.000 Bitcoin kaybetti ve BTC’nin o tarihteki değeri adeta çakıldı.

Beşinci sırada ise nispeten yakın bir tarihte, 2018 yılının Eylül ayında yaşanan Zaif saldırısı bulunuyor. Zaif borsası 60 milyon dolarlık saldırı karşısında FSA’nın soruşturması ile karşı karşıya kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment