Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock’un Bu Çeyrekteki Gelirinde Yüzde 17’lik Düşüş Var

Kripto para sektörünün öne çıkan isimlerinden Overstock.com, bu yılın ilk çeyreğinde mali açıdan pek iyi bir performans göstermemiş gibi görünüyor.

Online perakendecilik şirketi olan Overstock.com geçtiğimiz günlerde bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bir mali rapor yayınladı. Şirketin CEO’su Patrick Byrne’ın onayı dahilinde yayınlanan bu rapor; Overstock’un gelirlerinde bir düşüş olduğunu gösteriyor. Öyle ki şirket bu yılın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine kıyasla daha az para kazandı.

2018 yılının ilk çeyreğinde 445 milyon dolar değerinde gelir elde eden Overstock bu çeyrekte 367 milyon dolar değerinde para kazandı. Bunun başlıca sebebi olarak ise şirketin satışlarında ve reklam anlaşmalarında yaşanan düşüş gösteriliyor.

Yayınlanan bu rapora baktığımızda şirketin elde ettiği brüt kâr miktarında da kayda değer bir düşüş olduğunu görüyoruz. 2018’in ilk çeyreğinde 93 milyon dolarlık brüt kâr elde eden şirket bu çeyrekte 73 milyon dolar seviyesine düştü.

Konu hakkında yapılan açıklamalar brüt kâr miktarındaki bu düşüşün başlıca nedeninin nakliyat masraflarındaki artış olduğunu öne sürüyor.

Geçtiğimiz aylarda kripto para sektörüne gireceğini duyuran ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir token pazarı oluşturması beklenen Overstock’un önümüzdeki çeyreklerde ne gibi bir performans sergileyeceğini göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment