Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tecrübeli Trader: Bitcoin Başka Bir ”Görkemli Parabolik Hareket” Sergileyebilir

‘Eski kulağı kesiklerden’ şeklinde de tanımlayabileceğimiz ünlü trader Peter Brandt, dün CNBC ekranlarında Bitcoin‘in rallisi ve geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Brandt’ın konuşma yaptığı esnada Bitcoin’in birim fiyatı 6.264 dolar seviyelerinde, toplam piyasa değeri ise 110 milyar düzeyindeydi.

Bitcoin’in 2013 yılında yaptığı harekete yönelik açıklamalarda bulunan Brandt, şunları aktardı:

”2013 yılında Bitcoin tarafından elde edilen yeni yüksek seviyeler, geniş ölçekte parabolik bir hareketti. Geniş ölçekte bir parabolik hareket oldukça görkemli bir olaydır ve on yılda sadece bir kere gerçekleşebilir.”

Brandt 2013 yılında yaşanan parabolik hamle sonrası piyasanın 2013 ile 2015 yılları arasında sert bir düzeltme yaşadığını ki bunu 2017 yılında başka bir parabolik yükselişe el verdiğini vurguladı. Brandt’a göre aynı piyasada üst üste iki parabolik yükseliş daha önce hiç ‘duyulmadı’: Bitcoin’in fiyatının başka bir parabolik hamle sonrası 50.000 dolara kadar ulaşabileceğini ifade eden ünlü isim, 1920 yıllarında görülen Alman faiz oranlarından beri hiçbir zaman üç kere üst üste parabolik yükseliş yaşanmadığını ve bunun eşinin benzerinin olmadığını dile getirdi.

Elindeki verilere göre üçüncü bir parabolik yükselişin ”gerçek bir olasılığa” sahip olduğunu açıklayan Brandt, bu yorumuyla kripto para yatırımcılarını bir hayli heyecanlandıracak gibi duruyor. Brandt daha önce 2018 yılı düşüşünü %80 tahmini ile doğru bilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment