Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Olayı BNB’yi Fena Vurdu!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance‘nin hacklenmesi, kripto para topluluğunda iki günlük de olsa ciddi bir kaos yarattı. Yaşanan saldırıda 7.000 Bitcoin çalınsa da, bunun Binance Coin (BNB) üzerindeki etkisi daha keskin oldu.

BNB’nin performansı özellikle 2019 yılının başından beri katlanarak artsa da, yaşanan son olay sonrası benzer bir şekilde düşüşe geçti. Binance, borsanın hackerlar tarafından saldırıya uğradığını duyurunca, BNB fiyatı da aynı paralelde düşüşe geçti.

 

Toplam piyasa değerine göre en büyük sekizinci kripto para birimi konumunda olan Binance Coin son 24 saat içerisinde %6.45 değer kaybetti ve birim fiyat olarak 19.14 dolara kadar düştü. Fiyatın iki günlük performansına bakıldığında düşüşün %20 ve üzeri olduğu görülebilmekte.

2019 yılının başında sadece 6 dolarlık birim fiyata sahip olan BNB, o tarihlerde sadece 785 milyon dolarlık piyasa değeri ile top 10 dışında yer almaktaydı. Yaşanan devasa pump BNB fiyatını 26 dolara kadar çıkardı ve %330 bir artış yaşanmasını sağladı.

BNB bunun yanı sıra Binance bünyesinde yaşanan birkaç devasa güncellemeden de etkilendi. Özellikle Binance’nin başlattığı IEO’lar, hem satışı yapılan tokenin hem de BNB’nin uçuşa geçmesini mümkün hale getirdi. Bunun yanı sıra Binance DEX ve Binance Chain de fiyata olumlu etki etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment