Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CFO’su: Şu An Kripto Paralarla İlgilenmiyoruz

PayPal’ın CFO’su geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili bazı yorumlar yaptı ve şirketin şu an için kripto para sektörüyle ilgilenmediğini söyledi.

Günümüz finans dünyasının en büyük isimlerinden olan PayPal’ın CFO’su John Rainey 7 Mayıs tarihinde Yahoo Finance’e bir röportaj verdi. Konuşması sırasında kripto paralardan bahsetmeye başlayan Rainey; şirketin eskiden Bitcoin kullanımına izin verdiğini ancak daha sonra Bitcoin kullanımına son verdiğini hatırlattı.

PayPal kullanıcıları geçtiğimiz yıllarda Bitcoin ile ödeme alabiliyor, aldıkları bu parayı kısa süre içerisinde euro veya dolar gibi itibari para birimlerine dönüştürebiliyorlardı. PayPal zamanla bu durumun pek verimli olmadığını düşünmeye başladı ve yeteri kadar sabit ve dengeli olmadığı gerekçesiyle Bitcoin’i ödeme seçenekleri arasından çıkardı.

Şirketin o dönemden beri kripto paraları incelemeye devam ettiğini Rainey, kripto para sektörünün hala tam anlamıyla olgunlaşmadığını ve sektör genelinde hala ciddi eksikler olduğunu düşünüyor. Kendisinin röportaj sırasında yaptığı açıklama şu şekilde:

“Elbette kripto paralar ve Blockchain hakkında araştırmalar yapan ekiplerimiz bulunuyor. İlerleyen zamanlarda bu teknolojilerden faydalanmak istiyoruz. Ama şu anda bunun için biraz fazla erken olduğunu düşünüyorum.”

PayPal kripto para kullanmadığı süre içerisinde kripto paralarla ilgili bazı patentler almaya ve bu teknolojiyi geliştirmek için çeşitli projeler oluşturmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment