Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Banka Nordea Blockchain Platformunu İyileştirecek

İskandinavya’nın en büyük bankacılık kurumlarından biri olan Nordea; Blockchain tabanlı ticaret platformunu büyütmeyi ve bu platformdaki hizmet yelpazesini genişletmeyi düşünüyor.

Günümüz bankacılık sektörünün en büyük isimlerinden biri olarak gösterilen Nordea geçtiğimiz günlerde yeni bir basın duyurusu yayınladı. Nordea bu duyuruyla birlikte we.trade adlı Blockchain platformunda bazı çalışmalar yapacağını ve platformu özellikle orta çaplı müşteriler için daha kullanışlı hale getireceğini açıkladı.

Cointelegraph gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlere baktığımızda şirketin özellikle uluslararası işlemlerle ilgili bazı planları olduğunu görüyoruz. Nordea orta çaplı müşterilere daha kolay uluslararası işlem yapma imkanı sunmak istiyor olabilir. Şirketin küresel ticaret finansı departmanından sorumlu olan Patrik Zekkar konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Orta çaplı müşterilerimizin neredeyse yüzde 60’ı daha gelişmiş ödeme seçenekleri istediklerini belirttiler. Dolayısıyla mevcut uluslararası işlem hizmetlerimiz yetersiz kaldı. Bu gibi durumlar bazı şirketlerin ticaret hacmini tamamen kaybetmesine ve batmasına yol açabiliyorlar.”

We.trade platformunu kullanan kişiler belli başı seçenekleri etkinleştirip akıllı kontratlar aracılığıyla başkalarına para gönderebiliyorlar. Aralarında Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Santander gibi isimlerin bulunduğu 12 dev banka tarafından geliştirilen bu platform kısa sürede yoğun ilgi çekmeyi başarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment