Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası: Bitcoin Para Birimi Değildir

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, kripto paraların tam anlamıyla birer para birimi olmadıklarını açıkladı.

Avrupa Merkez Bankası’nın yönetimiii üstlenen Mario Draghi geçtiğimiz günlerde ECB tarafından düzenlenen bir gençlik etkinliğine katıldı ve kripto paralar hakkında konuştu. Draghi, kendisine yöneltilen bir sorunun ardından kripto paralar hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Kripto paralar, Bitcoin’ler veya ona benzer diğer şeyler aslında para birimi değil yalnızca finansal varlıklardır. Bugün bir euro bir eurodur. Bu gerçek bugün de, yarın da, önümüzdeki ay da değişmez. Ayrıca euroyu Avrupa Merkez Bankası destekliyor. Kripto paraları kim destekliyor? Böyle düşününce kripto paraların epey riskli varlıklar olduğunu görüyoruz.”

Draghi katıldığı etkinlik sırasında kripto paraların tam anlamıyla birer para birimleri olmadıklarını söylemenin yanı sıra kripto para piyasasının genel durumu hakkında da bazı yorumlar paylaştı. Kripto para piyasasının aslında çok büyük bir piyasa olmadığını vurgulayan Draghi, kripto paraların günümüz makro ekonomisini herhangi bir yönden etkileyecek kadar önemli olmadıklarını söyledi.

Draghi tarafından yapılan bu yorumlar sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Pek çok kripto para destekçisi ECB Başkanı tarafından yapılan bu yorumları eleştirirken kendisine katılan isimler de oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment