Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Karşıtı Demokrat, Kripto Paraların Tamamen Yasaklanmasını Önerdi!

Lider kripto para birimi Bitcoin hakkında zaman zaman yaptığı olumsuz yorumları ile tanınan  Demokrat Kongre Üyesi Bred Sherman, kripto para birimlerinin ABD içerisinde tamamıyla yasaklanmasını sağlayacak bir yasayı geçirmeye çalışıyor.

”Amerikalılar tarafından kripto para satın alımını yasa dışı ilan edecek bu yasayı sunmada bana katılacak çalışma arkadaşları arıyorum ki bu tehlikeyi henüz ilk aşamasındayken bitirebilelim.”

Kaliforniya Kongre Üyesi Sherman 9 Mayıs tarihinde yapılan toplantıda bu ifadeleri kullandı ve kripto para birimlerinin ABD dolarının değerini azaltabileceğini ve bunu riske soktuğunu öne sürdü. Kripto para birimlerinin sadece vergi kaçakçılığı, kara para aklama ve uyuşturucu satın alımı için kullanılan yasa dışı bir varlık olduğunu açıklayan Sherman, aslında daha önceki yorumları ile kripto para topluluğunca iyi tanınan bir isim olmayı başarmıştı.

”…ABD dolarının uluslararası finansal sistemdeki rolü, ABD’nin sahip olduğu güçte oldukça kritik bir bileşendir. Bu güç İran’ı müzakere masasına getirdi ve ardından JCPOA’da yeterince iyi bir anlaşma yapıp yapmadığımızı tartıştık. Doların rolü için hiçbir şey yapmamıştık. ABD’li kişilerin kripto para kazanmalarını veya madencilik yapmalarını yasaklamalıyız.”

Sherman daha önce 2018 yılında “Paranın Geleceği: Dijital Para Birimleri” başlıklı bir kongre sırasında ABD’nin kripto para satın alma ve madencilik yapma gibi eylemlere yasaklamalar yapması gerektiğini önermiş ve The Crypto Dog isimli Twitter hesabı kendisinin kirli çamaşırlarını ortaya dökünce ondan ”durmasını” istemiş ve adeta yalvarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment