Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Düzenlemeleri Kripto Para Sektörünü Olumsuz Etkiliyor

ABD‘li düzenleyicilerden Hester Peirce kripto para sektörüyle ilgili yeni açıklamalar yaptı ve yine büyük ilgi çekmeyi başardı. Geçtiğimiz gün Kaliforniya’da düzenlenen bir etkinliğe katılan Peirce, Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından hazırlanan düzenlemelerin kripto para sektörünün gelişimini olumsuz yönde etkilediklerini söyledi.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) yetkililerinden olan Hester Peirce geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde kripto paralara verdiği destekle birlikte oldukça ünlü bir isim haline geldi. SEC’in şu ana dek hazırladığı kripto para politikalarını çoğu zaman eleştiren ve kripto para sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı öneren Peirce, adeta kripto para topluluğunun sesi haline geldi.

Peirce geçtiğimiz gün yeni bir etkinliğe katıldı ve SEC’in politikalarını masaya yatırdı. SEC’in başlıca görevinin sektördeki yasal belirsizlikleri gidermek ve usulsüzlükleri ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Peirce; SEC’in bu görevini yerine getirmediğini söyledi.

Bir zamanlar dünyadaki tüm gözlerin ABD’deki menkul kıymet piyasalarına çevrili olduğunu söyleyen Peirce, bu durumun SEC’in kötü politikaları yüzünden değişmesini istemediğini söyledi ve şöyle ekledi:

“Elbette yeniliğe yön verecek değiliz ama bu gelişmeleri durduramayacağımızı kabullenmek, bu yeniliklerin olumlu potansiyellerini değerlendirmek gerekiyor. Biz sessiz kalmaya devam edersek bu yenilikler kendi sektörünü düzenlemeyi bitirmiş diğer ülkelere kaçmaya başlarlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment