Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: SEC’e Yeni Bitcoin ETF Başvurusu Yapıldı!

9 Mayıs tarihinde ABD Menkul Kıymet ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından yayınlanan bir başvuru bildirisine göre, SEC’e yeni bir Bitcoin tabanlı ETF (Borsa Yatırım Fonu) başvurusu yapıldı.

Söz konusu başvuru Crescent Crypto Asset Management LLC’nin bir iştiraki olan Crescent Crypto Index Services LLC tarafından yapıldı. Söz konusu ETF temel olarak Bitcoin ile Ethereum’un piyasa değeri ağırlıklı portföyün performansını takip edecek. USCF Crescent Crypto Index Fund (menkul değer sembolü ”XBET”) isimli ETF’ye direkt olarak XBET’in iki kripto para portföyündeki varlıklarına yatırım yapacak olan United States Commodity Funds LLC (USCF) sponsor oldu.

İlgili başvuruda konu hakkında XBET’in bir borsa yatırım fonu olduğu ve XBET hisselerinin ”XBET” menkul değer sembolü ile NYSE Arca üzerinden alınıp satılacağı ve aynı diğer alım satımı yapılan menkul kıymetler gibi gündelik alım satım, ‘Ask fiyat’ ve ‘Bid fiyat’ gibi özelliklere sahip olacağı belirtilmekte.

XBET’in yaptığı başvuru ile birlikte şu an SEC tarafından değerlendirilmeye alınması gereken Bitcoin ETF sayısı üçe çıktı. Daha önce ABD’li regülatöre başvuru yapan firmalar sırasıyla VanEck ve Bitwise Asset Management olarak duyurulmuştu.

SEC henüz hiçbir Bitcoin ETF’sine onay vermedi ve uzun süredir gündemden düşen bu konu, olumlu sonuçlanması durumunda büyük bir fiyat patlamasını beraberinde getirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment