Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Yatırım Devi Fidelity, ‘Haftalar İçerisinde’ Kripto Para Alım Satım İşine Giriyor!

20 milyar doların üzerinde yıllık gelire sahip olan yatırım devi Fidelity Investments, geçtiğimiz aylarda kripto para sektörüne yaptığı hızlı girişin ardından bu sefer çok daha etkili bir hamle ile anılmaya başladı.

Pazartesi günü Bloomberg tarafından yayınlanan ve ”konuya yakın bir kişinin aktardığı bilgilerle hazırlanan” bir habere göre, Fidelity birkaç hafta içerisinde Bitcoin alım satım işlemlerine başlayacak. İddiaya göre dev yatırım firması bireysel bir alım satım hizmeti değil, sadece kurumsal yatırımcı odaklı bir aracılık yürütecek.

Fidelity sözcüsü Arlene Roberts konu hakkında Bloomberg’e yaptığı bir açıklamada ise şunları ifade etti:

”Şu an için platformumuzda desteklediğimiz belirli bir müşteri ekibimiz var. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda müşterilerimizin istekleri, yetki bölgeleri ve diğer faktörlere dayalı olarak yeni hizmetlerimizi piyasaya sürmeye devam edeceğiz. Şu an için bu hizmetimiz Bitcoin üzerine odaklı.”

Fidelity geçtiğimiz hafta kurumsal yatırımcıların gitgide kripto para birimlerine daha çok ilgi duyduğunu belirten bir araştırma yayınlamıştı. Söz konusu araştırmaya göre kurumsal yatırımcıların %22’sinden daha fazlası çoktan bir çeşit kripto para yatırımı yapmışken, %40’lık bir kesim ise önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bunu yapmayı planladığını aktarmıştı.

Fidelity halihazırda Bitcoin ve kripto para depolama hizmeti sunuyor olsa da, bünyesindeki kurumsal yatırımcıları sektöre sokacak olan kripto para alım satım hizmetini piyasaya sürmesi kesinlikle fiyata ciddi anlamda etki getirecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment